Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚH ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ
Ολα για την επιτυχία της εξόρμησης με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 2-3 Οκτώβρη

Για την προετοιμασία της μάχης μιλάνε στον «Ριζοσπάστη» Γραμματείς Τομεακών Επιτροπών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής

RIZOSPASTIS

Με τη μέρα δημοσίευσης του Καλέσματος της ΚΕ στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» να πλησιάζει, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοιμάζουν «πυρετωδώς» την επιτυχία της πανεξόρμησης.

Το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, η συζήτηση με αυτό μπορεί να δώσει πιο διεισδυτικά χαρακτηριστικά στην παρέμβαση των Οργανώσεων, για να φτάσει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ σε ευρύτερο κομμάτι κόσμου που προσμένει να ακούσει τις θέσεις του. Το ΚΚΕ μπορεί και κοιτάει τον λαό στα μάτια, παίρνει την πρωτοβουλία και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση. Γι' αυτό, το Κάλεσμά του αφορά κάθε εργαζόμενο και άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, τις νέες και τους νέους. Στον αγώνα, μαζί με το ΚΚΕ μπορεί να ευδοκιμήσει η αγανάκτηση όλων αυτών που ασφυκτιούν από το εκμεταλλευτικό σύστημα, που για τα κέρδη των λίγων θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών. Με τη δράση των κομμουνιστών μπορούν περισσότερες λαϊκές δυνάμεις να αφήσουν πίσω τα άσφαιρα πυρά του «μικρότερου κακού» και της ανάθεσης, για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Να γίνει ευρεία η πεποίθηση, που έχει αποδειχτεί ιστορικά, δηλαδή ότι ο λαός έχει τη δύναμη να καθορίσει τις εξελίξεις προς το δικό του όφελος. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα και το αστικό κράτος και με προορισμό τη σοσιαλιστική κοινωνία.

Ο πήχης πιο ψηλά μετά τη χωρίς προηγούμενο επιτυχία του Φεστιβάλ


Η Αθανασία Ζαρκαδούλα, Γραμματέας της ΤΕ Δυτικών Συνοικιών, αναφέρει τους φιλόδοξους στόχους, ειδικά για την περιοχή που στην καρδιά της κορυφώθηκε το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

«Μετά τη μεγάλη και χωρίς προηγούμενο επιτυχία του Φεστιβάλ, που ιδιαίτερα για την Οργάνωσή μας εκφράζεται πολλαπλάσια με χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία από την περιοχή να το επισκέπτονται, ο ενθουσιασμός όλων μας είναι μεγάλος και οι δυνατότητες να διευρύνουμε και να σταθεροποιήσουμε την επαφή μας με όλο αυτόν τον κόσμο περισσότερες. Ο "Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου" με το Κάλεσμα της ΚΕ είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος να συζητήσουμε πιο ουσιαστικά με ανθρώπους που πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή με το Κόμμα και την ΚΝΕ, που τους ενθουσίασε ακόμα και ο τρόπος που στήνεται και λειτούργησε το Φεστιβάλ - παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις - με το μεράκι και την προσφορά των συντρόφων.

Αυτή η προσπάθεια απαιτεί βέβαια καλή οργάνωση και δουλειά. Ηδη, γίνονται αχτίφ στελεχών - συνεδριάσεις Γραφείων ΚΟΒ, μπαίνει σχέδιο όνομα το όνομα με όλους τους συντρόφους από το Κόμμα και την ΚΝΕ, για τη συμμετοχή των οπαδών που είναι ένα σημαντικό στήριγμα στο πλάι των Οργανώσεων. Ιδιαίτερη στόχευση και αυξημένα πλάνα έχουν οι εργαζόμενοι σύντροφοι, ώστε να φτάσει ο "Ριζοσπάστης" στους συναδέλφους τους που ήρθαν μαζί στο Φεστιβάλ, κάτι που θα είναι παρακαταθήκη και για τη συνέχεια. Αντιστοίχως και για τους συντρόφους που βρίσκονται στο κίνημα, έρχονται σε επαφή με πολλούς εργαζόμενους, ΕΒΕ, γυναίκες, γονείς. Παράλληλα οργανώνουμε εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους που είχαμε φτάσει με τις Θέσεις για το Συνέδριο και η ανταπόκριση ήταν θερμή (στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στον Επισιτισμό, σε άλλους μικρότερους και μεγαλύτερους χώρους δουλειάς, στους χώρους Υγείας, στους αυτοαπασχολούμενους, στα σχολεία). Ενώ, ξεχωρίζουμε πλατείες και γειτονιές που θα έχουμε παρουσία με ντουντούκες, πανό και μαζική εξόρμηση με την εφημερίδα.

Βάζουμε τον πήχη ψηλά, δίνουμε συνέχεια στη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, για να φτάσει ακόμα πιο πλατιά το σύνθημα που ακούστηκε από χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία "το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός", γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα».

Στόχος να φτάσει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου

Η Δέσποινα Μαστρολέων, Γραμματέας της ΤΕ Τηλεπικοινωνιών, επισημαίνει το σχέδιο των ΚΟΒ ώστε το Κάλεσμα να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου.

«Στόχος μας είναι το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ να φτάσει στα χέρια κάθε εργαζόμενου του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής. Να φτάσει σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που μέσα από την εργασία τους έρχονται με αφοπλιστικό τρόπο καθημερινά αντιμέτωποι με το χάσμα ανάμεσα στις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής, της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της εισαγωγής της όλο και περισσότερο στην παραγωγή, την ώρα που οι όροι δουλειάς και ζωής τους χειροτερεύουν. Να φτάσει στα χέρια των εργαζομένων που την εποχή του 5G, της τεχνητής νοημοσύνης αναγκάζονται να δουλεύουν με τηλεργασία κλεισμένοι στους 4 τοίχους του σπιτιού τους, όποτε, για όσο και όπως απαιτούν τα κέρδη των ομίλων του κλάδου, στους εργαζόμενους που η εντατικοποίηση της εργασίας τους χτυπάει κόκκινο.

Οι στόχοι και ο πήχης της οργανωμένης προσπάθειας των ΚΟΒ για την πανεξόρμηση στις 2-3 Οκτώβρη έχουν μπει αντικειμενικά πολύ ψηλά, ώστε να αντικατοπτρίζουν τη δυνατότητα και την ανάγκη να φτάσει το Κάλεσμα του Κόμματος σε όλους όσοι περάσαν τις πύλες του φετινού Φεστιβάλ, να φτάσει στους εργαζόμενους που τον περασμένο Ιούνη για πρώτη φορά πήραν μέρος σε απεργία, σε μαζική συλλογική διαδικασία του κινήματος, αλλά και σε όσους δεν έκαναν το βήμα αλλά προβληματίζονται, αναζητούν διέξοδο στα αδιέξοδα με τα οποία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Παράλληλα, το σχέδιό μας αποτυπώνει τον στόχο μας να είναι το Κάλεσμα συμπόρευσης της ΚΕ αυτό που θα εγκαινιάσει την επαφή περισσότερων εργαζομένων με το Κόμμα μας.

Τα μέλη του Κόμματος είμαστε επί ποδός. Με σχέδιο και πείσμα είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου, να καλύψουμε κάθε βάρδια εργασίας, να φτάσουμε στα σπίτια των εργαζομένων που αναγκαστικά έχουν μετατραπεί σε χώρους δουλειάς λόγω της τηλεργασίας.

Αυτήν τη μάχη επιδιώκουμε να την δώσουμε και με την ενεργή συμμετοχή φίλων και οπαδών του Κόμματος, που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά ώστε να φτάσει το Κάλεσμα του ΚΚΕ σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους που έχουν αντικειμενικό συμφέρον να συμπορευτούν με το ΚΚΕ πέρα από επιμέρους διαφωνίες, ενδοιασμούς, που θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους, επιδιώκοντας παράλληλα να μάθουν από εμάς τους ίδιους τι παλεύει και σε ποιον δρόμο τους καλεί το ΚΚΕ».

Με χαρτί και μολύβι για να μπουν όλοι στη μάχη

Η Χριστίνα Μπέλλα, Γραμματέας της ΤΕ Νότιου Τομέα, δηλώνει την αποφασιστικότητα των Οργανώσεων για το πιάσιμο των στόχων: «Πριν να κλείσουν οι πύλες του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που με την τεράστια επιτυχία του από όλες τις απόψεις μάς έδωσε μεγαλύτερη αισιοδοξία, τα Γραφεία των Οργανώσεων στον Νότιο Τομέα ρίχτηκαν στη μάχη της οργάνωσης για την επιτυχία της μεγάλης πανεξόρμησης του "Ριζοσπάστη" με το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης της ΚΕ.

Μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ διαμορφώνουν λίστες απεύθυνσης, κλείνουν από τώρα ραντεβού για να μην πάει ούτε ένα λεπτό χαμένο. Ταυτόχρονα οργανώνονται οι εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, αλλά και σε χώρους σε όλο τον Νότιο Τομέα που συχνάζουν εργαζόμενοι και νεολαίοι, όπως πλατείες και πάρκα.

Είμαστε αποφασισμένοι αυτό το Κάλεσμα να φτάσει παντού, οργανώνουμε την εξόρμηση με χαρτί και μολύβι με στόχο να μην μείνει κανένας απ' έξω, που έχουμε επαφή, επικοινωνία, βάζοντας στόχο να ενισχύσουμε παραπέρα τους πολιτικούς δεσμούς των Οργανώσεων. Ιδιαίτερος δείκτης είναι εργαζόμενοι και νεολαίοι που το τελευταίο διάστημα γνωρίσαμε να πάρουν τον πρώτο τους "Ριζοσπάστη" με αυτό το φύλλο.

Ξεχωριστή "δύναμη κρούσης" για την Οργάνωση οι οπαδοί και επιρροές αποφασισμένοι να ριχτούν στη μάχη δίπλα στις Οργανώσεις για το "ένα φύλλο παραπάνω", για να φτάσουμε "όπου μπορούμε"».

Μέσα σ' αυτό το κλίμα μάχης, η Οργάνωση Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής καλεί σε άμιλλα την Οργάνωση της Α' Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ