Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Πάνω από 1,4 εκατ. καταγεγραμμένοι θάνατοι στην Ευρώπη

Αύξηση 13% στους θανάτους την τελευταία βδομάδα

Αναζωπύρωση της πανδημίας καταγράφεται σε αρκετές χώρες του κόσμου, ενώ οι επίσημα καταγεγραμμένοι θάνατοι παγκοσμίως ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια.

Στην Ευρώπη, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 1,4 εκατ. θάνατοι συνολικά, πάνω από 24.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 τις τελευταίες επτά μέρες (αύξηση 13% σε σύγκριση με την περασμένη βδομάδα).

Μεγάλη θνησιμότητα καταγράφεται στη Ρωσία, όπου χτες σημειώθηκε άλλο ένα μαύρο «ρεκόρ», με 1.178 θανάτους σε ένα 24ωρο (σχεδόν 241.000 συνολικά), στην Ουκρανία, στη Ρουμανία, στη Σλοβακία, στην Τσεχία και αλλού.

Υπενθυμίζεται ότι η Λετονία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που επέβαλε φέτος το φθινόπωρο εθνικό lockdown.

Στην Ολλανδία τα ημερήσια κρούσματα είναι της τάξης των 8.000, με αποτέλεσμα τη σταθερή αύξηση των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, τον περιορισμό της λειτουργίας των νοσοκομείων για άλλους ασθενείς, την ακύρωση χειρουργείων και θεραπειών. Αντί για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση προχώρησε σε ανακοίνωση μόνο νέων περιοριστικών μέτρων, όπως υποχρεωτικά υγειονομικά πιστοποιητικά σε αθλητικούς χώρους, πάρκα διασκέδασης, μουσεία κ.λπ. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για δημόσιους χώρους και επαγγέλματα που απαιτούν φυσική επαφή, ενώ η κυβέρνηση θα παροτρύνει την τηλεργασία, τουλάχιστον ορισμένες μέρες τη βδομάδα. Η ολλανδική κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να καταστήσει απαραίτητα τα πιστοποιητικά για την COVID στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στα επαγγελματικά κολέγια.

Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών καταγράφεται και στη Γερμανία, όπου η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προανήγγειλε αυστηρούς περιορισμούς για τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Στη Ρουμανία έχουν εξαντληθεί οι κλίνες ΜΕΘ και μόνο χτες πέθαναν σχεδόν 600 άνθρωποι.

Δυσκολεύει επιδημιολογικά η κατάσταση και στην Κίνα, η οποία αποτέλεσε το αρχικό επίκεντρο της COVID-19 και έκτοτε ακολουθεί αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων. Καθώς εμφανίζονται εστίες έξαρσης, επιβάλλονται στοχευμένα lockdown. Στο Πεκίνο οι αρχές ανέφεραν 54 νέα τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα τη Δευτέρα και ανακοινώθηκαν περιορισμοί στα ταξίδια, έκλεισαν κινηματογράφοι και άλλοι χώροι διασκέδασης, ενώ τέθηκαν σε καραντίνα μεγάλες κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα η κυβέρνηση κάλεσε τις οικογένειες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και άλλα βασικά είδη για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ