Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να μην επιτρέψει να μετατραπεί η περιοχή σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 29 Οκτώβρη ο δεύτερος «Ελληνικός Διαγωνισμός Αρμάτων Μάχης» μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων τεθωρακισμένων, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5 Νοέμβρη.

«Ο διαγωνισμός αρμάτων, όπως και η συνολικότερη αξιοποίηση του στρατοπέδου "Τριανταφυλλίδη" και του Πεδίου Βολής στο Πετροχώρι, αποτελούν ενδείξεις της μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ με άλλες χώρες και κυρίως με τη Ρωσία», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ.

Η ΤΕ Ξάνθης τονίζει ότι η περιοχή μετατρέπεται επ' αόριστο σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και στόχο των αντιπάλων τους πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της Συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας για τις βάσεις, ενώ ακόμα και οι στρατιωτικές υποδομές που δεν συμπεριλαμβάνονται προς το παρόν στη Συμφωνία είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες για χρήση από τον αμερικανικό στρατό για τη διευκόλυνση των δολοφονικών του σχεδίων.

Παράλληλα, υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες που έχουν γι' αυτό τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, που υπέγραψε τη νέα Συμφωνία, όσο και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.λπ.): «Αλλωστε αυτά τα κόμματα ως κυβέρνηση στο παρελθόν προετοίμασαν αυτές τις Συμφωνίες ή υπέγραψαν αντίστοιχες».

Η Οργάνωση του Κόμματος καλεί τον λαό να αναρωτηθεί κατά πόσο η σταθερή παρουσία του αμερικανικού στρατού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, με τις τρεις ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη μέσα σε έναν χρόνο αλλά και με τη γιγαντιαία άσκηση «Defender», έβαλε φρένο στις διεκδικήσεις και τις αμφισβητήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, όπως προπαγανδίζουν τα αστικά επιτελεία και ΜΜΕ.

Συνεχίζοντας η ΤΕ Ξάνθης επισημαίνει ότι την ίδια μέρα με τη νέα κοινή άσκηση με τον αμερικανικό στρατό ξεκίνησε και η «αναστολή λειτουργίας Περιφερειακών Ιατρείων σε Εβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα» και προσθέτει: «Ολες οι κυβερνήσεις βρίσκουν πολύ εύκολα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μέρα για τις ΝΑΤΟικές αποστολές που αποδυναμώνουν την άμυνα της χώρας, βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς ενταγμένους στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, αλλά σχεδόν δύο χρόνια τώρα, σε συνθήκες πανδημίας, δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα Υγείας».

Καλεί τον λαό μέσα από τα σωματεία του, τους συλλόγους και όλους τους μαζικούς φορείς να δυναμώσει τη δράση του ενάντια στην εμπλοκή της περιοχής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, σε συνδυασμό με την πάλη για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες του. Να διεκδικήσει μεταξύ άλλων να μη χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές του Πετροχωρίου, της Ξάνθης και γενικότερα της περιοχής για ασκήσεις - πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μη μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής σε πολεμικά ορμητήρια. Να μη γίνει βάση στο στρατόπεδο «Γιαννούλη» στην Αλεξανδρούπολη. Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Να καταργηθεί η «Αμυντική Συμφωνία» Ελλάδας - ΗΠΑ. Ο λαός να παλέψει για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο όλη η χώρα με βούλα «Στρατηγικού Διαλόγου» (2024-02-20 00:00:00.0)
Η ΝΑΤΟποίηση της Αλεξανδρούπολης και ο ΣΥΡΙΖΑ (2023-01-04 00:00:00.0)
Βαριές ευθύνες αναλαμβάνει η κυβέρνηση (2022-03-18 00:00:00.0)
Ολη η χώρα ένα απέραντο πεδίο ΝΑΤΟικών ασκήσεων (2021-11-10 00:00:00.0)
«Δένουν» απανωτά τα πολεμικά καράβια των Αμερικανών (2021-05-21 00:00:00.0)
Ασκηση με τεθωρακισμένα των ΗΠΑ στην Ξάνθη (2020-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ