Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Θέλει την «επεκτατική πολιτική», χωρίς την ακρίβεια που τη συνοδεύει

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει ως επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα τις συμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που προβλέπουν εις το διηνεκές σειρά αντιλαϊκών μέτρων, που χτυπούν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή «για την κρίση ακρίβειας και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει ως αποκλειστικό υπαίτιο την «ατολμία της κυβέρνησης να πάρει μέτρα», κρύβοντας ότι το κύμα ακρίβειας «αποτελεί τίμημα» της λεγόμενης «επεκτατικής πολιτικής», στο όνομα της οποίας πίνει νερό ο ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύοντας τον λαό ότι είναι η λύση διά πάσα νόσο. Ταυτόχρονα, δεν παραλείπει να κλείσει το μάτι στο κεφάλαιο, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την αγωνία των λαϊκών οικογενειών για το ισχνό τους εισόδημα που εξανεμίζεται πριν καλά καλά το βάλουν στην τσέπη, με τα ...προβλήματα των βιομηχάνων που έχουν περιέλθει, όπως γράφει, σε δύσκολη θέση.

Επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της Κουμουνδούρου να εκμεταλλευτεί κάθε λαϊκό πρόβλημα στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ο Αλ. Τσίπρας στο αίτημά του προς τον πρόεδρο της Βουλής αναλώνεται σε αναλυτικές περιγραφές της πραγματικότητας που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, που όμως για τη διαμόρφωσή της βαριές ευθύνες φέρει και το δικό του κόμμα, που σήμερα επιχειρεί να εμφανιστεί όχι μόνο αθώο, αλλά και υπέρμαχος των δικαιωμάτων του λαού, που ως κυβέρνηση κατακρεούργησε.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι δεν πάει ούτε μήνας που ο κατά τ' άλλα λαλίστατος, όταν πρόκειται να τροφοδοτήσει την κάλπικη δικομματική αντιπαράθεση, ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ που κατατέθηκε στη Βουλή και προέβλεπε άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, όπως: Κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και στις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ