Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά τον σ. Γαβριήλ Γαβριηλίδη

Η ΕΠ της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Γαβριήλ Γαβριηλίδη που «έφυγε» τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Ο σύντροφος Γαβριήλ Γαβριηλίδης τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής του την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος, υπηρετώντας τους σκοπούς και τα ιδανικά του ΚΚΕ για 76 χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενούνταν στο «Σπίτι του Αγωνιστή» στην Αθήνα.

Γεννήθηκε το 1925 στο Σιτοχώρι Εβρου. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1945 και το 1947 εντάχτηκε στον ΔΣΕ, παίρνοντας μέρος σε διάφορες δύσκολες αποστολές και μάχες. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ το 1949 πέρασε στη Βουλγαρία και αργότερα στην Πολωνία. Επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα το 1985, συνδέθηκε με τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Λάρισα και μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου - Κέντρου Λάρισας.

«Ο σύντροφος Γαβριήλ Γαβριηλίδης στάθηκε όρθιος σ' όλη τη διάρκεια της πολύχρονης κομματικής ζωής του, ήταν πάντα παρών στις μάχες που έδινε το Κόμμα, τον χαρακτήριζαν η σεμνότητα και η αταλάντευτη στάση», τονίζει η Οργάνωση του Κόμματος και σημειώνει: «Ολοι μας τον θυμόμαστε να έρχεται στα γραφεία του Κόμματος, πριν μπει στο "Σπίτι του Αγωνιστή", για να προμηθευτεί και να διακινήσει τον "Ριζοσπάστη", ενώ χαρακτηριστικό της ανιδιοτελούς προσφοράς του στο Κόμμα είναι το γεγονός ότι άφησε όλη του την περιουσία στο Κόμμα. Το παράδειγμά του, η πολύχρονη και πολυκύμαντη αγωνιστική ζωή του μένουν ως μια μεγάλη παρακαταθήκη για άντληση πείρας, δύναμης και αισιοδοξίας».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 4 Νοέμβρη, στη 1 μ.μ. στο νέο κοιμητήριο Λάρισας και θα είναι πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ