Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ηττα των Δημοκρατικών στη Βιρτζίνια, απώλειες στο Νιου Τζέρσεϊ

Ενισχυμένη στην ενδοαστική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ βγαίνει η πλευρά των Ρεπουμπλικάνων μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για κυβερνήτη στις Πολιτείες της Βιρτζίνια και του Νιου Τζέρσεϊ, με τους Δημοκρατικούς να καταγράφουν απώλειες σε δύο Πολιτείες που είχαν επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Συγκεκριμένα, στη Βιρτζίνια επικράτησε ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας Γκλεν Γιάνγκιν (πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Carlyle»), έναντι του Δημοκρατικού απερχόμενου κυβερνήτη Τέρι Μακόλιφ.

Αντίστοιχα προβληματικό για τους Δημοκρατικούς είναι και το αποτέλεσμα στις εκλογές στο Νιου Τζέρσεϊ: Παρότι πρόκειται για μια «παραδοσιακά» δική τους Πολιτεία (οι εγγεγραμμένοι Δημοκρατικοί είναι περίπου 1 εκατομμύριο περισσότεροι από τους Ρεπουμπλικάνους), η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε «ντέρμπι». Μέχρι αργά χτες ο Δημοκρατικός νυν κυβερνήτης Φ. Μέρφι προηγούνταν μόλις με 49,97% έναντι του Ρεπουμπλικάνου Τζακ Κιαταρέλι, που λάμβανε 49,28%.

Τα παραπάνω αρνητικά αποτελέσματα για τους Δημοκρατικούς αναλύονται υπό το πρίσμα των ενδιάμεσων βουλευτικών εκλογών του 2022, σε συνθήκες που η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει οριακή πλειοψηφία στο Κογκρέσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ