Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Βρώμικη ΝΑΤΟική προπαγάνδα στο φόντο επικίνδυνων σχεδιασμών

Χέρι χέρι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε φιέστα του ευρωατλαντικού παραμάγαζου της ΕΕΑΕΣ

Φωτ. από παλιότερες κινητοποιήσεις ενάντια στις ΝΑΤΟικές φιέστες της ΕΕΑΕΣ
Φωτ. από παλιότερες κινητοποιήσεις ενάντια στις ΝΑΤΟικές φιέστες της ΕΕΑΕΣ
Την ώρα που οξύνονται οι αντιθέσεις και οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην πολύπαθη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να δίνουν αγώνα δρόμου για τον αποκλεισμό της διείσδυσης Ρωσίας και Κίνας στην περιοχή, με θύματα τους λαούς, μόνο τυχαία δεν είναι η πραγματοποίηση ημερίδας της «Ελληνικής Ενωσης για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία» (ΕΕΑΕΣ) σήμερα στα Γιάννενα, με θέμα «Παρέχοντας ασφάλεια σε μία ανασφαλή εποχή - Προτεραιότητες και προοπτικές για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Θυμίζουμε ότι η ΕΕΑΕΣ πρόκειται για ένα ΝΑΤΟικό παραμάγαζο με στόχο να διαδώσει τη βρώμικη προπαγάνδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Αυτοπροβάλλεται ως «μη κυβερνητικός οργανισμός» «με στόχο την ενασχόληση με τα διεθνή θέματα, την ευρωατλαντική συνεργασία, την Ασφάλεια» και κινείται καθαρά από αμερικανοΝΑΤΟικούς κύκλους. Στην Ελλάδα εκπροσωπεί τη «Διεθνή Ενωση Ατλαντικού Συμφώνου» («Eurodefense»), διεθνές δίκτυο που ιδρύθηκε τη δεκαετία του '90 από τους Ζακ Σαντέρ και Μισέλ Μπαρνιέ. Το ΝΑΤΟικό παραμάγαζο μάλιστα έχει και «σχολή», το «Διεθνές Κέντρο για Σπουδές Ηγεσίας» (ICLS), που μεταξύ άλλων πραγματοποιεί «θερινές σχολές», με έδρα - επίσης όχι τυχαία - τα Χανιά.

Η ΕΕΑΕΣ ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ φιέστες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο, όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, την «υποστήριξη της κοινής γνώμης στους σκοπούς του ΝΑΤΟ», εντοπίζοντας ως πρόβλημα ότι «η ελληνική κοινή γνώμη δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη για το ΝΑΤΟ» και ότι υφίσταται και «αρνητικές επιρροές», την ώρα που η Ελλάδα αποτελεί χώρα - κλειδί για τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Στην ημερίδα που πραγματοποιείται σήμερα στα Γιάννενα, στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτριος Χατζής», προβλέπεται «διάλογος» έξι θεματικών με τη συμμετοχή πολλών κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, διαφόρων ανά την Ελλάδα παρατρεχάμενων του ΝΑΤΟ και στελεχών της Τοπικής Διοίκησης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κ. Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων.

Από το πρόγραμμα της ημερίδας ξεχωρίζουν οι θεματικές «Διαχείριση κρίσεων - Ασφάλεια πολιτών, 1ος και 2ος βαθμός Αυτοδιοίκησης», με εισηγήτρια και συντονίστρια την Μαρία Καρακλιούμη, πρώην αντιπεριφερειάρχη Αττικής, και τη συμμετοχή των Α. Καχριμάνη, περιφερειάρχη Ηπείρου, και Μ. Ελισάφ, δημάρχου Ιωαννιτών, δείχνοντας τον βαθμό εμπλοκής της Τοπικής Διοίκησης στα γρανάζια των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών σε μια περιοχή δίπλα στα σύνορα και με ανοιχτά τα παζάρια με την αστική τάξη της Αλβανίας.

Αντίστοιχα, η θεματική «Η Ασφάλεια και οι πανδημίες, διδάγματα και από μία νέα τεχνολογική ηθική: "Πρώτα ο Ανθρωπος" σε συνεργασία με την οργάνωση "Γυναίκες για τη Διεθνή Ασφάλεια - Ελλάς" (WIIS-Hellas)», με τη συμμετοχή του Σ. Νικολόπουλου, αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Α. Μπατιστάτου, προέδρου του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Μ. Κεφάλα, βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, και της Μ. Τζούφη, βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργού Παιδείας, δείχνει την πρόθεση να μασκαρέψουν το απάνθρωπο προσωπείο των μακελάρηδων των λαών.

Εξι μέρες πριν από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αξιοποιούν αδίστακτα στελέχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που καλούνται να χύσουν το ΝΑΤΟικό δηλητήριο στις νεανικές συνειδήσεις, ενώ δεν προκαλεί καμία εντύπωση η συμμετοχή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστράτευση των γυναικών στα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Η «ομοφωνία» άλλωστε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στους σχεδιασμούς αυτούς αποτυπώνεται και στις υπόλοιπες θεματικές, όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζει αυτή με θέμα: «Οι νέες παγκόσμιες και περιφερειακές συμμαχίες σήμερα, ΝΑΤΟ - ΕΕ, επιπτώσεις για την Ελλάδα», με εισηγήτρια και συντονίστρια την Ινώ Αφεντούλη, διευθύντρια Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤO, και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αμυνας, Ν. Χαρδαλιά, του Γ. Κατρούγκαλου, πρώην υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και του Α. Μαλλιά, πρέσβη επί τιμή.

ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ: Πρόκληση για τον λαό της Ηπείρου, να δυναμώσει η πάλη

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ τονίζει ότι αποτελεί πρόκληση για τον λαό της Ηπείρου η πραγματοποίηση της ημερίδας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και πλήθους στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, «την ώρα που η κυβέρνηση μετατρέπει με γρήγορα βήματα όλη τη χώρα σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση μπλέκοντας τον λαό μας βαθύτερα σε επικίνδυνα σχέδια και ανταγωνισμούς» και συνεχίζει ότι «θέλουν να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη το αιματοκύλισμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας, παλιότερα της Κύπρου».

Στην ανακοίνωση, παράλληλα, τονίζεται ότι δεν αποτελούν έκπληξη «οι αγκαλίτσες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, του περιφερειάρχη Ηπείρου και του δημάρχου Ιωαννιτών με τους ΝΑΤΟικούς μακελάρηδες των λαών. Διαχρονικά δίνουν εξετάσεις στην προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών με κριτήριο τη διασφάλιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. Προφανώς σε αυτήν την κατεύθυνση σήμερα καλούνται να περάσουν από τα "θρανία" της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας...».

Η ΤΕ καταλήγει με κάλεσμα στον γιαννιώτικο λαό να βγάλει συμπεράσματα και να δυναμώσει την πάλη του για έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και όλους τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ