Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
Μεγάλη άνοδος για τη ΔΗΠΑΚ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες

Με σημαντική άνοδο για τη ΔΗΠΑΚ, ποσοστού, ψήφων και εδρών στους αντιπροσώπους της στην ΟΕΝΓΕ, αλλά και στο τοπικό Διοικητικό Συμβούλιο, που τη φέρνει στη δεύτερη θέση (από 4η πριν από τρία χρόνια), ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, την Τετάρτη.

Πρόκειται για ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα σε αρχαιρεσίες υγειονομικών, μετά από αυτά στις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και Πέλλας, αλλά και σωματείων σε νοσοκομεία, όπως στον «Ευαγγελισμό», στο ΚΑΤ, στο «Μεταξάς» κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, για το ΔΣ της ΕΙΝΑ με συμμετοχή 626 (από 581), έλαβαν:

Η ΔΗΠΑΚ 121 ψήφους από 65 και 2 έδρες από 1 (+56 και +1 αντίστοιχα). Η «ΕΜΕΙΣ» (ΛΑΕ κ.ά.) 340 από 279 και 5 από 4 έδρες, η ΑΚΙ-ΔΗΚΙ (ΝΔ) 102 από 154 και 2 από 3 αντιπροσώπους και η ΕΣΙ (ΣΥΡΙΖΑ) 45 από 77 και 0 από 1 έδρα.

Για την ΟΕΝΓΕ, η ΔΗΠΑΚ με 122 ψήφους εκλέγει 3 αντιπροσώπους, η «ΕΜΕΙΣ» εκλέγει 10 αντιπροσώπους, η ΑΚΙ-ΔΗΚΙ 2 αντιπροσώπους και η ΕΣΙ 1 αντιπρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άνοδος για τη ΔΗΠΑΚ σημειώθηκε σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ΠΓΝΠ Ρίου, ΓΝ «Αγιος Ανδρέας», Παιδιατρικό «Καραμανδάνειο», ΓΝ Αιγίου, αλλά και στα Κέντρα Υγείας. Επιπλέον, αυξήθηκαν οι δυνάμεις της και με αντιπροσώπους σε όλες τις τριμελείς επιτροπές Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της ΕΙΝΑ (εκτός Καραμανδάνειου και Αιγίου), έχοντας μάλιστα την πλειοψηφία στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας», αποτελέσματα που, όπως επισημαίνεται και από τους συνδικαλιστές της, αποτελούν ευθύνη για ακόμη πιο δυναμική - μαχητική συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ