Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Δεν υποχωρούν από τη διεκδίκηση της μονιμοποίησής τους

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας χτες από σωματεία και Επιτροπές Αγώνα υγειονομικών, παρεμβάσεις και σε άλλες πόλεις

Από την κινητοποίηση στην Αθήνα
Από την κινητοποίηση στην Αθήνα
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες συμβασιούχοι των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ απαιτώντας να μη γίνουν απολύσεις, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, να ανακληθούν οι αναστολές και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με ΣΟΧ) καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Εργάζονται με κουτσουρεμένα δικαιώματα σε σύγκριση με τους μόνιμους εργαζόμενους και είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης και της αντικατάστασής τους από άλλους συμβασιούχους, ή και, όπως σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση, την επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα για μονιμοποίηση των χιλιάδων εργαζομένων στη σίτιση, τη φύλαξη και την καθαριότητα που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ με τους εργοδότες - διοικήσεις των νοσοκομείων και λήγουν τέλος του χρόνου. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα ανακοινώσει μέχρι τις 25/11 το μέλλον των περίπου 8.000 εργαζομένων. Την ίδια ημερομηνία θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις για το μέλλον υγειονομικών (μεταξύ αυτών 864 γιατροί) που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα «PHILOS» αναφορικά με την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και το πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκέμβρη.

Στην Κοζάνη, εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του «Μαμάτσειου» ΓΝ Κοζάνης, απαιτώντας ενίσχυση του νοσοκομείου, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη κενών σε σημαντικές ειδικότητες. Τα σωματεία απαιτούν από την κυβέρνηση να σταματήσει να «λύνει» τις ελλείψεις και τα κενά με τη λογική των μετακινήσεων από τα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής, καθώς μια σειρά από ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας είναι αποκλεισμένοι από σημαντικές και ουσιαστικές εξετάσεις αφού τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν μετατραπεί σε μιας νόσου.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Δράμα, από το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Δράμας μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου, με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, απαιτώντας και την άμεση ανάκληση της απόφασης της 4ης ΥΠΕ για το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων.

Μαχητική κινητοποίηση έξω από την Αντιπεριφέρεια Σερρών, πραγματοποίησαν χτες, νωρίς το απόγευμα, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ