Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σε διαρκή συντονισμό με τους Αμερικανούς

Με τον διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (USAREUR-AF) στρατηγο Κρ. Καβόλι, συναντήθηκε χτες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ. Φλώρος, στο περιθώριο του 7ου Συνεδρίου Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο έγινε για πρώτη φορά στην Αθήνα και όπου προσκλήθηκε και ο Αμερικανός.

Λίγες μέρες πριν από το νέο «άλμα» φρέσκων αμερικανικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη, μέσω Αλεξανδρούπολης, είχαν συνάντηση «σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα», όπως αναφέρεται αρμοδίως, ενώ «συζητήθηκαν οι προκλήσεις ασφαλείας στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο, καθώς και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαρκή εμβάθυνση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ όπως και στις συνεκπαιδεύσεις και τις κοινές ασκήσεις, η διάρκεια και η συχνότητα των οποίων συνεχώς ενισχύονται εντός του πλαισίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και της συνεχούς ενίσχυσης των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών», σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ.

Εξάλλου, απευθύνοντας ο Φλώρος χαιρετισμό στο Συνέδριο των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων, τόνισε «τη σημασία των ασκήσεων και της συνεκπαίδευσης για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας, της αμοιβαίας κατανόησης, της ανταλλαγής διδαγμάτων και της συνεκμετάλλευσης των βέλτιστων στρατηγικών για την από κοινού αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ