Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με λογισμό και μ' όνειρο απαντώ «Ναι» στο αγωνιστικό προσκλητήριο του ΚΚΕ

Αλέξανδρος Χρύσης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ για ένα κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης του εγχώριου και διεθνούς καπιταλισμού επιβεβαιώνει και αναβαθμίζει την αμετακίνητη στάση του Κόμματος να συγκρουστεί με τη δικτατορία του κεφαλαίου, τους οικονομικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς εκπροσώπους της.

Σε σταθερή πορεία ρήξης όχι μόνο με τις νεοφιλελεύθερες, αλλά και με τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις στήριξης του συστήματος, το ΚΚΕ, στα σκληρά χρόνια των μνημονίων και μέχρι σήμερα, διέθεσε και διαθέτει όλες τις δυνάμεις του για την οργάνωση των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, εστιάζοντας στη διάλυση ψευδαισθήσεων προοδευτικής μεταρρύθμισης του καπιταλισμού.

Αλλά και απέναντι στο μεγαλείο και τις τραγωδίες του παγκόσμιου και του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, το ΚΚΕ επιχειρεί κριτική και αυτοκριτική αποτίμηση, χωρίς να υποστέλλει τη σημαία του αγώνα για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Σ' αυτήν την εποχή, που ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος παλεύει να γεννηθεί, σ' αυτή την «εποχή των τεράτων» - για να θυμηθούμε τα λόγια του κορυφαίου Ιταλού μαρξιστή διανοητή και κομμουνιστή επαναστάτη Αντόνιο Γκράμσι - το Κάλεσμα του ΚΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση δεν μπορεί παρά να σημαίνει μια πρόσκληση σε ουσιαστική, δηλαδή κριτική συμμετοχή στην απελευθερωτική πάλη του σύγχρονου προλεταριάτου και των συμμάχων του. Σ' αυτή την πάλη, που δεν έχει να κάνει με τον ανέξοδο ακτιβισμό και τον μεταμοντέρνο δικαιωματισμό, δηλώνω «Παρών». Με λογισμό και μ' όνειρο απαντώ «Ναι» στο αγωνιστικό προσκλητήριο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ