Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατιά απήχηση στο Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Από την εκδήλωση παρουσίασης του Καλέσματος
Από την εκδήλωση παρουσίασης του Καλέσματος
«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής».

Το μήνυμα αυτό, στην προμετωπίδα του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, της Κεντρικής Επιτροπής, ακούστηκε δυνατά κατά την παρουσίασή του που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, εργατών, επιστημόνων, καλλιτεχνών, εκπροσώπων φορέων. Δείγμα των μεγάλων δυνατοτήτων ώστε το Κάλεσμα να φτάσει παντού, σε δεκάδες χώρους δουλειάς, γειτονιές, σε χιλιάδες εργαζόμενους που προβληματίζονται, σε επιστήμονες, σε ανθρώπους του Πολιτισμού, σε επαγγελματίες όλων των κλάδων.

Στόχος να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ώστε όλο και περισσότεροι να συνειδητοποιούν ότι η ελπίδα για τους εργαζόμενους, για τον λαό βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης και ανατροπής του σημερινού, ξεπερασμένου κόσμου, να φωτίζεται ολοένα και περισσότερο ο δρόμος για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Θυμίζουμε πως στην εκδήλωση την κεντρική ομιλία έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ σύντομες παρεμβάσεις έγιναν από τους Κώστα Τριανταφύλλου, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, γαστρεντερολόγο στο ΠΓΝ «Αττικόν», Βασίλη Γκιτάκο, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Χρήστο Σαλταπήδα, πλοίαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, Αντώνη Μυρωδιά, γλύπτη, μέλος της Εφορείας Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, και Νίκο Παπαδόπουλο, ποδοσφαιριστή, τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης.

Ανάμεσα στους πολλούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση διακρίναμε και τους καλλιτέχνες Παύλο Ορκόπουλο, Ελένη Γερασιμίδου, Αγγελική Ξένου, Μαίρη Ραζή, Σπύρο Κουρσάρη, Αλέξανδρο Λαμπρίδη, Κυριάκο Ρόκο, Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Λυδία Αγγελοπούλου, Τάκη Βαρελά, Φανή Μιχαηλίδου, Ντίνα Κώτσιου, Μάρκο Γεωργιλάκη, Δημήτρη Δήμου, Πηνελόπη Σπυρίδωνος, τους πανεπιστημιακούς και ερευνητές Αλέξανδρο Χρύση, Δημήτρη Καλλέργη, Σταύρο Φατούρο, Ελένη Ευαγγέλου, Φραγκίσκο Κουτελιέρη, Θανάση Μανιάτη, Βαγγέλη Χριστοφόρου, Βασίλη Ζουμπουρλή και την τ. ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Ενώ το στίγμα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ μεταφέρουν με δηλώσεις τους στον «Ριζοσπάστη» διανοούμενοι, εργαζόμενοι, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι φορέων που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Θυμίζουμε πως ο «Ριζοσπάστης» στο χτεσινό του φύλλο δημοσίευσε τις δηλώσεις των Γιώργου Κιμούλη, Γιάννη Μηλιού, Δημήτρη Πατέλη, Αντώνη Δαβανέλου και Μάνου Σαριδάκη. Ακολουθούν δηλώσεις ορισμένων ακόμα από τους συμμετέχοντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ