Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
Η «απελευθέρωση» της Ενέργειας φέρνει φτώχεια στον λαό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Νοέμβρη η εκδήλωση της ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ με θέμα «Ακρίβεια, ανεργία, ενεργειακή φτώχεια και θέρμανση - Οι θέσεις του ΚΚΕ», με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Ν. Χριστάνης παρουσίασε την πρόταση του Κόμματος για το θέμα της Ενέργειας, που βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση με τους μύθους που αναπαράγει η κυβέρνηση και στηρίζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα υπόλοιπα αστικά κόμμα. Οτι δηλαδή η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και το «Πράσινο New Deal» θα διασφαλίσουν φθηνό ρεύμα, ενεργειακή ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. «Η πραγματική διέξοδος - είπε - είναι ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της κοινωνικοποιημένης παραγωγής για τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και του περιβάλλοντος, ο σοσιαλισμός. Εκεί η Ενέργεια δεν θα είναι πλέον εμπόρευμα και ο ενεργειακός κεντρικός σχεδιασμός θα αξιοποιεί το σύνολο των εγχώριων ενεργειακών πηγών με στόχο τη συνδυασμένη ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών.

Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί ότι κάθε λαϊκή οικογένεια θα καλύπτει τις ανάγκες της σε ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, ότι θα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τον εφιάλτη της ανεργίας και των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας, ότι θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, ότι θα μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας».

Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επικίνδυνες εξελίξεις με την πορεία της πανδημίας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας, ενώ στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία για την αύξηση του πληθωρισμού και τις ανατιμήσεις, από τα οποία, όπως τόνισε, ένα βασικό συμπέρασμα είναι ότι «η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά φαινόμενο της ίδιας της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Κι αν την περίοδο της κρίσης τα δώρα του κεφαλαίου για τα λαϊκά στρώματα ήταν ...λουκέτα και απολύσεις, τώρα την περίοδο της αναιμικής ανάκαμψης θα είναι φουλ επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και συνεχής αφαίρεση λαϊκών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ