Σάββατο 20 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 21 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» στις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων

Στις 28 και 29 Νοέμβρη διεξάγονται οι εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Από την Αθήνα και τον Πειραιά έως τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» απευθύνεται στη μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων, στους μισθωτούς και στις μισθωτές, στους αυτοαπασχολούμενους και στις αυτοαπασχολούμενες με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Τους καλεί να δυναμώσουν με την ψήφο τους τη δική τους φωνή μέσα στους Δικηγορικούς Συλλόγους, να στείλουν με την ψήφο τους το ξεκάθαρο αγωνιστικό μήνυμα: «Δεν αναζητούμε σωτήρες. Οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Στη διακήρυξή της για τις δικηγορικές εκλογές, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» τονίζει:

«Δεν είμαστε "όλοι μαζί", ένα ενιαίο "δικηγορικό σώμα" με ίδια συμφέροντα. Οπως σε όλη την κοινωνία, έτσι και στη δικηγορία, συγκρούονται δύο κόσμοι, αντιτιθέμενα συμφέροντα και στρώματα, που τα χωρίζει άβυσσος.

Από τη μια είμαστε εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων, αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλά εισοδήματα, μισθωτοί και ασκούμενοι. Από την άλλη, είναι οι λίγοι: Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων δικηγορικών και πολυ-επαγγελματικών εταιρειών, οι μεγαλοδικηγόροι, που συναγελάζονται με κυβερνήσεις, τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανους.

Εμείς παλεύουμε για τη ζωή μας κι αυτοί για τα κέρδη τους. Εμείς έχουμε συμφέρον από την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι αυτοί τη στηρίζουν. Εμείς έχουμε ανάγκη από συλλογικές διαδικασίες και αγωνιστικές συσπειρώσεις, στις οποίες θα έχουμε λόγο και δύναμη, κι αυτοί από Δικηγορικούς Συλλόγους προσωποκεντρικούς, συνομιλητές και "συνεργάτες" της εκάστοτε κυβέρνησης που μας επιτίθεται.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι μάς εγκλωβίζουν όλους μαζί κάτω απ' την ίδια "στέγη", για να θυσιάζουν τις ανάγκες μας στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των λίγων!

Ακόμα και κάποιοι, που βροντοφωνάζουν δήθεν για τα δικαιώματα, αναπαράγουν την επικίνδυνη λογική του "ενιαίου σώματος των δικηγόρων", υπερασπίζονται το λεγόμενο "κράτος δικαίου" του συστήματος της εκμετάλλευσης, αναθερμαίνουν την αυταπάτη της "καλύτερης διακυβέρνησης". Στην πράξη λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με κόμματα διαχείρισης, ενόψει κυβερνητικής εναλλαγής. Με τη μάσκα του "φίλου" μάς οδηγούν στην αγκαλιά των "λύκων" που θα συνεχίσουν την επίθεση σε βάρος μας!

Το δικό μας "όλοι μαζί" σημαίνει κάλεσμα συλλογικού αγώνα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Σημαίνει οι πολλοί, με τα κοινά προβλήματα, παλεύουμε μαζί, συγκρουόμαστε με την πολιτική που μας συνθλίβει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους χτες οι δικηγόροι ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές (2024-09-17 00:00:00.0)
Ανάγκη η διακριτή και ισχυρή συνδικαλιστική οργάνωση των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων (2022-11-25 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους βιοπαλαιστές δικηγόρους (2021-11-18 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκε η Διακήρυξη για τις εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους στις 28/11 (2021-10-16 00:00:00.0)
Ψηφίζουν αύριο οι δικηγόροι όλης της χώρας (2017-11-25 00:00:00.0)
Εγγύηση οι θέσεις και το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων (2014-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ