Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑΑ.-- Οι αντάρτες Χούθι αποφάσισαν χτες την «προσωρινή» επανέναρξη των ανθρωπιστικών πτήσεων του ΟΗΕ προς το αεροδρόμιο της Σαναά, έπειτα από μια βδομάδα διακοπής τους μετά τα πλήγματα της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Το Ιράν κάλεσε χτες «όλες τις εμπόλεμες πλευρές» στην Υεμένη να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να τερματιστεί ο πόλεμος που πλήττει τη χώρα εδώ και επτά χρόνια. Την πρόταση διατύπωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, λέγοντας πως σε αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει «να συμμετέχουν όλες οι πλευρές για να διαφυλαχθεί η εθνική ενότητα και η κυριαρχία της Υεμένης». Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου καταδίκασε την πρόσφατη αιματηρή επίθεση Υεμενιτών Χούθι στην πόλη Τζαζάν της Σαουδικής Αραβίας, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική επίθεση».

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Η κατάρρευση ορυχείου χρυσού στην επαρχία Δυτικό Κορντοφάν του Σουδάν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 38 εργατών και τον τραυματισμό αρκετών άλλων. Κάτοικοι παρακείμενων χωριών έσπευσαν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στους εργάτες ενός ορυχείου που «επισήμως» είχε κλείσει εδώ και χρόνια.

ΝΤΕΝΒΕΡ.-- Επίθεση με άγνωστα κίνητρα εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη Ντένβερ στο Κολοράντο των ΗΠΑ ένας ένοπλος, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τριών. Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις του κοντά στο μετρό, στο κέντρο της πόλης, σταμάτησαν όταν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Η αστυνομία της Ουγκάντας συνέλαβε 29 φερόμενα ως μέλη νεοσυσταθείσας οργάνωσης αντικαθεστωτικών που επιδίωκε την ανατροπή του Προέδρου Γ. Μουσέβενι, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1986. Η οργάνωση, που αποκαλείται Συνασπισμός για την Αλλαγή στην Ουγκάντα (Uganda Coalition for Change, UCFC), είχε δημιουργήσει στρατόπεδα εκπαίδευσης στο κεντρικό τμήμα της χώρας και βρίσκεται πίσω από δύο επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 4 αστυνομικούς αυτόν τον μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ