Τρίτη 4 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας

Tον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Faisal Bin Farhan Al-Saud, υποδέχεται σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας. Θα υπάρξει κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.

Οπως αναφέρεται από πλευράς ΥΠΕΞ, πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Σαουδάραβα υπουργού στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλη, αλλά και της επίσκεψης του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβρη. Ερχεται βέβαια σε συνέχεια και της ανάπτυξης μιας ελληνικής συστοιχίας «Patriot» στη μακρινή χώρα, στο πλαίσιο του ευρωατλαντικού καταμερισμού και την ενίσχυση της αντιπυραυλικής - αντιαεροπορικής ομπρέλα κόντρα στο Ιράν.

Αλλωστε, σε ένα τέτοιο πλαίσιο, στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, όπως αναφέρεται από πλευράς ΥΠΕΞ, οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς. Επίσης, αναμένεται «να εξετασθούν εις βάθος» οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.

Να σημειωθεί πως σε λίγες μέρες, μεταξύ 9 και 11 Γενάρη, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί «δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Υποσαχάριας Αφρικής» - όπως τις περιγράφουν από το υπουργείο Εξωτερικών - τη Νιγηρία και την Αγκόλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ