Τρίτη 4 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
92 υγειονομικοί προσβλήθηκαν από κορονοϊό

Τινάζεται στον αέρα η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό είναι η απαγόρευση του επισκεπτηρίου που διέταξε η διοίκηση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του «Ευαγγελισμού», καθώς 92 υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό! Η δραματική αυτή κατάσταση, που τινάζει στον αέρα τη λειτουργία των νοσοκομείων, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση όχι με ενίσχυση του προσωπικού, αλλά με εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα, περιορίζοντας τις μέρες καραντίνας σε 5 για τους υγειονομικούς, που θα εργάζονται ακόμα και με «ήπια συμπτώματα»!

Το νέο αδιέξοδο που υψώνεται αναδεικνύει με δηλώσεις του στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Γιώργος Φερεντίνος. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει ότι στο φόντο των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό «το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου. Τι θα γίνει από δω και πέρα, από τη στιγμή που το προσωπικό είναι ελάχιστο και η αναλογία ασθενών προς νοσηλευτές δεν επιτρέπει την έγκαιρη παροχή βοήθειας, σίτισης και ό,τι άλλο προβλέπεται να έχει ένας νοσηλευόμενος; Οι νοσηλευτές δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα σε δέκα θαλάμους, δεν υπάρχουν δωρεάν αποκλειστικές νοσοκόμες του νοσοκομείου για όσους δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν». Και αναδεικνύει ότι «η αναχαίτιση της πανδημίας δεν μπορεί να λειτουργεί τιμωρητικά, με μείωση των εξετάσεων και των επισκέψεων, της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, όταν μάλιστα λειτουργούμε και πάλι μονοθεματικά, με χιλιάδες ασθενείς να μένουν εκτός του δημόσιου συστήματος Υγείας». «Η μείωση της καραντίνας, που σε λίγο θα δουλεύουμε και άρρωστοι, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη προσωπικού, σε συνδυασμό με τον μη περιοδικό έλεγχο του προσωπικού, εμβολιασμένου και μη, δημιουργούν συνθήκες ενδονοσοκομειακής διασποράς και υπερμετάδοσης», υπογραμμίζει.

«Γυρνάς στη δουλειά ακόμα και με συμπτώματα»

Χαρακτηριστική για την κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι υγειονομικοί είναι και η μαρτυρία νοσηλεύτριας σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη είναι διπλά εμβολιασμένη και νόσησε ήπια.

Καταγγέλλει: «Στο νοσοκομείο όπου δουλεύω δεν μου επιτράπηκε να κάνω PCR τεστ. Παραπέμφθηκα σε Κέντρο Υγείας, με πυρετό, 3 ώρες στην αναμονή. Στις 5 μέρες, μου λένε "γυρνάς κανονικά στη δουλειά"! "Το πρωτόκολλο είναι ίδιο για όλους" ήταν μάλιστα η απάντηση στην επισήμανση ότι έχω ακόμη συμπτώματα. Στις άλλες κλινικές, που είναι πιο υποστελεχωμένες και έχουν 6 - 7 κρούσματα, δεν ξέρω πώς βγαίνουν οι βάρδιες αυτές τις πέντε μέρες. Αντί να πάρουν προσωπικό, λένε "ας μειώσουμε τις μέρες καραντίνας του προσωπικού, κι ας κινδυνεύσουν εργαζόμενοι, ασθενείς, όποιος τη βγάλει". Με παίρνει η υπεύθυνη λοιμωξιολόγος και μου λέει ότι πρέπει να έρθω σε επαφή με τον ΕΟΔΥ. Πέντε μέρες προσπαθούσα να τους βρω, ήμουν σε αναμονή επί 50 λεπτά, οδηγίες δεν έλαβα ποτέ, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει επιτήρηση. Η διασπορά είναι μεγάλη και δεν συμμαζεύεται με ψέματα και μπαλώματα. Πλέον η αναζωπύρωση μας βρίσκει με χειρότερους όρους και σε χειρότερες συνθήκες, και παρ' όλα αυτά χρησιμοποιούν τα ίδια υποτιθέμενα "μέτρα" και λένε ότι περιμένουν αποτελέσματα. Για ποιον;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ