Τρίτη 4 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Αυταπάτες και κάλπικα διλήμματα με το βλέμμα στην κυβερνητική εναλλαγή

Θέτοντας τον κομματικό μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο πρόεδρός του, Αλ. Τσίπρας, με άρθρο του στην ΕΦ.ΣΥΝ, κρατούν ζεστές τις αυταπάτες για «πολιτική αλλαγή», μέσω της κυβερνητικής «σκυταλοδρομίας», ζητώντας εκλογές με αφορμή την «αποτυχημένη» διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφαίνεται ότι «η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Πρέπει να φύγει και να δοθεί διέξοδος με προοπτική αλλαγής», εμφανίζοντας ως διέξοδο για τον λαό την εναλλαγή μιας αντιλαϊκής, αστικής κυβέρνησης από μια άλλη, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα ο Αλ. Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως «αθεράπευτα δογματικό» επειδή, όπως λέει, «αδυνατεί να κατανοήσει ότι η κρίση δεν είναι ευκαιρία να εφαρμόσει τις αποτυχημένες συνταγές των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιαίτερα σε κομβικές υπηρεσίες για τον πολίτη σε περιόδους κρίσης» και «αντιμετώπισε από την πρώτη μέρα την πανδημία ως ευκαιρία προσωπικής, κομματικής, ακόμα και οικονομικής κερδοσκοπίας», «συρρίκνωνε και υπονόμευε το δημόσιο σύστημα Υγείας», κάνοντας σαν να μη γνωρίζει τίποτα για το έγκλημα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας, που ακολούθησαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις και η δική του. Και αυτό την ίδια στιγμή που οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση, περιλαμβάνουν μια σειρά από μέτρα συνέργειας με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ όλα είναι υπό την αίρεση της δημοσιονομικής σταθερότητας και του εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες...

Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου γίνεται επίκληση και της «ικανότητας» του ΣΥΡΙΖΑ στη λαϊκή χειραγώγηση και την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που, όπως αναφέρεται, «έχει απολέσει πλήρως το κρισιμότερο όπλο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, που είναι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Κατά τ' άλλα, στήνοντας τις γνωστές κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να παρουσιάσει ότι η κυβερνητική εναλλαγή για την εφαρμογή της ίδιας στρατηγικής «δεν μπορεί παρά να είναι η επιδίωξη όλων των δυνάμεων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές. Διότι στις σημερινές συνθήκες η βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά, ανάμεσα στη συντήρηση και την πρόοδο (...) συμπυκνώνεται στο εξής και μοναδικό αίτημα: Εκλογές και πολιτική αλλαγή».

Στο μεταξύ προς αναβολή ή διεξαγωγή «με υβριδικό τρόπο» οδεύει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24 Φλεβάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης «Ομικρον» δεν επιτρέπει ούτε την ολοκλήρωση της προσυνεδριακής διαδικασίας. Για την ώρα πάντως δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ