Τρίτη 4 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Υποδέχθηκαν αγωνιστικά τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες

Με «επιχειρήματα» από το «καλωσήρθε το δολάριο» έστρωσαν χαλί δημοτική αρχή και διάφοροι καλοθελητές

Αγωνιστικά υποδέχθηκε η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, την περασμένη Πέμπτη, τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες, πραγματοποιώντας, παρά την ισχυρή βροχή, συγκέντρωση ενάντια στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» και πλοίων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ στον Κόλπο της Σούδας.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ που αναδείκνυαν τη φρικαλεότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Φώναξαν δυνατά τα συνθήματα «60 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία - Χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία!», «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Σε μια συμβολική κίνηση, διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία και τη σημαία του ΝΑΤΟ, στέλνοντας μήνυμα ότι οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, Σπύρος Αγριμάκης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Δηλώνουμε σήμερα την αντίθεσή μας στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου "Τρούμαν" και των υπόλοιπων πλοίων του 6ου Στόλου στον Κόλπο της Σούδας. Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κόλπος της Σούδας μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών. Ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας - ΗΠΑ που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε με τη νέα Συμφωνία για τις βάσεις που επικύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ολη η χώρα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τον λαό των Χανίων καθώς βλέπει τον τόπο του να μετατρέπεται σε ορμητήριο φονιάδων, αλλά ταυτόχρονα να μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι, αφού τέτοιες εγκαταστάσεις είναι στοχοποιημένες από τους δηλωμένους εχθρούς του ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Οσο και να προσπαθούν παλιές και νέες κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους ο λαός μας δεν ξεχνά! Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ ποτέ δεν εξασφάλισε τα σύνορα της χώρας, ποτέ δεν προστάτευσε τον λαό μας. Δεν ξεχνάμε τον ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ στην εισβολή και την κατοχή της Κύπρου, στην επιβολή της επτάχρονης χούντας στην Ελλάδα».

Τόνισε ακόμη: «Η προσπάθεια αθώωσης των ΝΑΤΟικών φονιάδων, με το πρόσχημα ότι αφήνουν λεφτά στον τόπο, που επιχειρούν διάφορα παπαγαλάκια, δεν μπορεί να κρύψει τα δεινά που έχουν σπείρει οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες, σε μια σειρά από λαούς.

Είναι έκπτωτοι στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας όσοι στηρίζουν τη μετατροπή του τόπου μας σε κέντρο υποδοχής των ΝΑΤΟικών, όπως είναι οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Το ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων σε ξεσηκωμό, ώστε να καταδικάσουμε τη μετατροπή των Χανίων σε πόλη υποδοχής των ΝΑΤΟικών φονιάδων».

Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες τις προηγούμενες μέρες, τόσο η δημοτική αρχή όσο και κάθε λογής καλοθελητές «έδωσαν τα ρέστα τους» για να παρουσιάσουν την «απόβαση» των χιλιάδων Αμερικανών περίπου ως... ευλογία για τον λαό της πόλης, με τα γνωστά άθλια «επιχειρήματα» του «καλωσήρθε το δολάριο» και ότι τάχα «αφήνουν λεφτά στην πόλη».

Χαρακτηριστική εξάλλου είναι και η καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χανίων για τη στάση της δημοτικής αρχής. Οπως αναδείκνυε σε ανακοίνωσή της, «ενώ οι κλινικές Covid του Νοσοκομείου Χανίων έχουν φτάσει σε πληρότητα 100%, η δημοτική αρχή συνεισφέρει στο τζογάρισμα της Υγείας του λαού. Θεωρεί καλοδεχούμενα τα ''ναυτάκια'', ενώ είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εμπλοκής των υγειονομικών και αστυνομικών αρχών προς αυτούς στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό (δεδομένης της ''ασυλίας'' τους) με δεδομένες τις γνωστές διαθέσεις ''ξεσπάσματος'' που έχουν κάθε φορά που τριγυρνάνε στην πόλη μας. Φτάνει στο σημείο, για να δικαιολογήσει τη στάση της, να χαρακτηρίζει τους Αμερικανούς στρατιώτες υπόδειγμα υγειονομικής συμπεριφοράς και να χαρακτηρίζει επικίνδυνους τους Χανιώτες μην κολλήσουν κορονοϊό τους Αμερικανούς!».

Σημειωτέον, το αεροπλανοφόρο με τα πλοία συνοδείας αναχώρησε χτες από την Κρήτη παραμένοντας ωστόσο στη Μεσόγειο, εξαιτίας της «τεταμένης κατάστασης» στην Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ