Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Πραγματικός πατριωτισμός μόνο με τον απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένοι εξοπλισμοί είναι ενταγμένοι στο πλαίσιο «της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας μας, στόχος αστικός, που επί της ουσίας εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, και η γεωστρατηγική αναβάθμιση δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα και κατ' επέκταση τον πατριωτισμό. Γιατί πατριωτισμός είναι η προστασία των δικαιωμάτων του λαού και η ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Ο πραγματικός πατριωτισμός μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με τον απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

«Η υπόθεση της γεωστρατηγικής αναβάθμισης είναι το πώς από καλύτερες θέσεις θα συμμετάσχει η αστική τάξη στο πλιάτσικο που γίνεται ενάντια στις πλουτοπαραγωγικές πηγές και στα συμφέροντα των λαών της περιοχής», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «αυτή ακριβώς η επιλογή της άρχουσας τάξης μάς δένει όλο και περισσότερο, μας εμπλέκει όλο και περισσότερο με τα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή».

Γι' αυτό η Ελλάδα ως χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ ψηφίζει τις ομόφωνες ΝΑΤΟικές αποφάσεις για τον εκσυγχρονισμό του ΝΑΤΟ, «για την προσαρμογή των στρατηγικών του επιλογών στις σύγχρονες συνθήκες της όξυνσης των ανταγωνισμών, στο πλαίσιο του "ΝΑΤΟ 2030"», που αφορά «την περικύκλωση της Ρωσίας, με την Κίνα να είναι και αυτή βασικός αντίπαλος». Αλλωστε, όπως σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της Ουκρανίας επιβεβαιώνουν ποιες είναι οι στρατηγικές επιλογές του ΝΑΤΟ, για τον έλεγχο των πηγών και διαδρομών ενέργειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επεσήμανε ότι «η χώρα μας συμμετάσχει στις αμερικανοΝΑΤΟικές ασκήσεις εκτός συνόρων, που βεβαίως όχι μόνο δεν προασπίζουν τα σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά υπερασπίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων. Του εφοπλιστικού κεφαλαίου στον Περσικό Κόλπο, των κατασκευαστικών επιχειρήσεων στη Σαουδική Αραβία κ.ά.».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «αυτή η στρατηγική αναβάθμιση της χώρας περνάει μέσα από την αναβάθμιση των στρατηγικών σχέσεων με τους Αμερικανούς, που ξεκίνησε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέφερε ακόμα ότι μιλάμε για πανάκριβα οπλικά συστήματα, την ώρα που η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο σε αγρότες και εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την ακρίβεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ