Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 2η ΥΠΕ Πειραιά προχώρησαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Πειραιά, του ΣΕΠΕ «Ν. Πλουμπίδης» και της Ενωσης Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με τη στήριξη και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που προκαλούνται από την υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας στην περιοχή, οι οποίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, ακόμα και για τη διενέργεια των κατά τ' άλλα δωρεάν rapid tests.

Από τη συνάντηση που είχαν επιβεβαιώθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης, αλλά και προβλήματα υποδομών σε Κέντρα Υγείας και άλλες δομές της περιοχής. Επιβεβαιώθηκε ότι το ίδιο υγειονομικό προσωπικό αναγκάζεται να «ανακυκλώνεται» λίγες ώρες στο ένα Κέντρο Υγείας και λίγες στο άλλο, ενώ κάποιες δομές παρουσιάζουν και σοβαρά προβλήματα υποδομών. Από την ΥΠΕ αναγνωρίστηκε το δίκαιο αίτημα γονιών κι εκπαιδευτικών για κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία και εκφράστηκε η πρόθεση να εξεταστεί σε συνάρτηση με τη μείωση των αιτημάτων για κατ' οίκον εμβολιασμούς που είναι πολλοί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στους οποίους συμβάλλει με προσωπικό ο ΕΟΔΥ.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που δημιουργεί η πανδημία για την υγεία και την ασφάλεια, ιδιαίτερα των μαθητών στα σχολεία, όπου τα κρούσματα καλπάζουν.

Στο Αιγάλεω

Σε εκδήλωση - συζήτηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καλεί ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω (μέλος της ΟΓΕ) το Σάββατο 19 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρόοδος» (Κορυτσάς 33, Αιγάλεω). Επίσης, ο Σύλλογος θα προχωρήσει, μαζί με άλλους φορείς και σωματεία της περιοχής, σε κινητοποίηση την Τρίτη 22 Φλεβάρη, στις 9.30 π.μ. στο τοπικό Κέντρο Υγείας, διεκδικώντας ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Παράλληλα καλεί τις γυναίκες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για την προστασία του εισοδήματος, της υγείας και των δικαιωμάτων τους, το Σάββατο 26 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ