Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Στρατηγική σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ σε πολέμους και επεμβάσεις

INTIME NEWS

Τη στρατηγική σύμπλευση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και από κοντά των άλλων αστικών κομμάτων, την οποία επιδίωξαν να αποκρύψουν μέσα από την άσφαιρη αντιπαράθεσή τους στη Βουλή, ανέδειξε πολύ συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαρίνος.

Οπως επεσήμανε:

«Και τα τρία κόμματα συμφωνούν στο θεμελιώδες, δηλαδή με το εργαλείο του πολέμου και των επεμβάσεων κατά των λαών, το ΝΑΤΟ, που οργάνωσε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία.

Ψήφισαν τις αποφάσεις του στις Συνόδους Κορυφής, ψήφισαν δηλαδή για το "ΝΑΤΟ 2030", που προβλέπει ότι μπορεί να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο μέσα σε λιγότερο από τριάντα ώρες για να σκοτώνει τους λαούς.

Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ο λαός πληρώνει 4 δισ. ευρώ τον χρόνο για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Ολοι τους έχουν στηρίξει και προσκυνούν την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας, που έχει αυτήν την ώρα 17 αποστολές σε όλη την υδρόγειο.

Μαζί στήριξαν την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις έγινε κυβέρνηση, προχώρησε σε "στρατηγικό διάλογο" με τις ΗΠΑ. Συμφώνησε να προχωρήσει η Συμφωνία για την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοδίκαιο και στη Λάρισα. Δεν το θυμάται ο κ. Τσίπρας; Τώρα η ΝΔ φέρνει τη νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που είναι "plus", και μετατρέπει τον ελληνικό στρατό στο σύνολό του σε ΝΑΤΟστρατό. Ενώ η Αλεξανδρούπολη έγινε κέντρο μεταφοράς ΝΑΤΟικών δυνάμεων για την περικύκλωση της Ρωσίας, και ένα επιπρόσθετο στοιχείο στοχοποίησης της Ελλάδας.

Ολες οι κυβερνήσεις έχουν πάρει μέρος σε αποφάσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στο εξωτερικό.

Προχτές ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο κ. Μπλίνκεν, σας έδωσε συγχαρητήρια γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας όλων σας η Ελλάδα έστειλε 3.500 χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, μάχιμες δυνάμεις!».

Για τις συμβάσεις ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι είναι μέρος της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας, η οποία μεταξύ άλλων «προέβλεπε και την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σαχέλ της Αφρικής, εκεί που οι γαλλικές δυνάμεις έχουν θρηνήσει πάνω από εξήντα νεκρούς», και ότι αφορούν την ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Επεσήμανε ότι για τα «Rafale» και τις φρεγάτες η κυβέρνηση, με την αρωγή των άλλων αστικών κομμάτων, δίνει πάνω από 7 δισ. ευρώ ενώ για τις λαϊκές ανάγκες δεν δίνουν ούτε το ελάχιστο από αυτό που απαιτείται. «Γι' αυτό ο λαός που στενάζει πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να σας πολεμήσει».

Οι λαοί, εάν δεν αντιδράσουν, κινδυνεύουν να συρθούν στο πολεμικό σφαγείο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, προειδοποίησε και τόνισε: «Καμία εμπλοκή στο ουκρανικό μέτωπο. Κανένας Ελληνας στρατιώτης και αξιωματικός έξω από τα ελληνικά σύνορα. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2022-02-24 00:00:00.0)
Ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς, με πρόσχημα την Πολιτική Προστασία(2022-02-23 00:00:00.0)
Να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση της Συμφωνίας, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου(2021-02-02 00:00:00.0)
Καμία συμμετοχή στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς(2020-12-04 00:00:00.0)
Στοχοποιείτε το λαό! Πάρτε πίσω τη Συμφωνία!(2020-01-25 00:00:00.0)
Ευθεία επίθεση σ' όσους αντιδρούν στην αμερικανοΝΑΤΟική παρουσία(2000-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ