Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Στείλτε Ελληνες στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά... με ταμπέλα ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Eurokinissi

Στείλτε Ελληνες στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά... με ταμπέλα ΝΑΤΟ - ΕΕ! Αυτά και άλλα παρόμοια παρουσίασε ως «διαχωριστική γραμμή» με τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του στη Βουλή, δηλώνοντας και από τη θέση της αντιπολίτευσης ένα βροντερό «παρών» στις ΝΑΤΟικές βρωμοδουλειές και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτές.

«Η γεωγραφία και η Ιστορία μας επιβάλλουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να ενεργοποιούνται εκτός Ελλάδας αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών στους οποίους ανήκουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, και στο ίδιο πνεύμα έφτασε να λέει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «για εμάς, για την προοδευτική παράταξη του τόπου, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Για εσάς, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στην επ' αόριστον παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικάνους. Για εσάς εξωτερική πολιτική είναι μια αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ στην οποία δώσατε γην και ύδωρ (...) να φεύγουν ξένα αεροσκάφη για να επιχειρούν εκτός Ελλάδος. Για εμάς είναι η συμφωνία με την οποία τα ελληνικά "F-16" και "Rafale" επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας».

Αυτά από τον ίδιο που ως πρωθυπουργός εγκαινίασε τον «στρατηγικό διάλογο» με τις ΗΠΑ και τις συμφωνίες με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, για να έρθει η σημερινή κυβέρνηση να βάλει τις τελικές τζίφρες στην επικίνδυνη για τον λαό Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, προωθώντας τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, αυτά που υπηρέτησε και υπηρετεί και η ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ψήφισε η κυβέρνηση του και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αλλωστε έβγαλε μάτι η αποστροφή του - κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εξασφάλισε «επαρκή ανταλλάγματα» για την αστική τάξη - πως «ναι, ήταν πάγια θέση μας η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, όχι όμως να ενταχθεί στις αμερικανικές επιχειρήσεις και να έχουμε κάθε μέρα δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας (...) και μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα»!

Σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά, σημείωσε ότι «κανείς δεν αμφιβάλλει για τη σημασία της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας», παρουσιάζοντας ως τέτοια την προμήθεια των «Belharra», που «εμείς προτεραιοποιήσαμε και διαπραγματευτήκαμε», αλλά ότι τάχα δεν δίνει «λευκή επιταγή για αμυντικές δαπάνες εκτός των προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών, χωρίς διαφάνεια», παρουσιάζοντας ως τέτοια την προμήθεια των 6 «Rafale». Ενώ παρουσίασε πως το κόμμα του λέει «να προχωρήσουμε λελογισμένα σε αναγκαίους εξοπλισμούς προκειμένου να προχωρήσουμε σε κοινωνικές δαπάνες, λελογισμένα και τα δύο». «Ηχηρή» ήταν δηλαδή και εδώ η προσπάθεια να αποσιωπήσει ότι οι εξοπλισμοί αυτοί εντάσσονται στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στις δεσμεύσεις και την προσπάθεια της αστικής τάξης να «αναβαθμιστεί» σε αυτούς, γι' αυτό και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ξεζουμίζοντας από τον λαό πάνω από 4 δισ. κάθε χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ