Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ο λαός χρυσοπληρώνει την ενίσχυση του ΝΑΤΟ

Ολες οι κυβερνήσεις αγοράζουν οπλικά συστήματα που «κουμπώνουν» με τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα και τονίζοντας ότι αυτό που καθορίζει τα εξοπλιστικά προγράμματα, που χρυσοπληρώνει ο λαός από τη φορολεηλασία, είναι να ενισχύεται η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «που έχει κολλήσει ένσημα σε αυτήν την πολιτική», αυτήν τη φορά «απογείωσε» την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, παριστάνοντας τον «Πόντιο Πιλάτο», ενώ την ίδια ώρα, όπως όλες οι κυβερνήσεις, πρόσφερε «γην και ύδωρ» στο ΝΑΤΟ για να διεξάγει τους πολέμους του. Ηταν «η επονομαζόμενη κυβέρνηση της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ» που πρόσφερε νέες βάσεις στο ΝΑΤΟ, ενώ άνοιξε και τον δρόμο για να δώσει και την Αλεξανδρούπολη.

Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν γυμνάσια που κόστισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος του λαού, από κοινού με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, με προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν. Οσο για τους κομπασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα ότι η κυβέρνησή του πέτυχε να γίνεται περιπολία από ελληνικά «F-16» σε Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Αλβανία, ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να πληρώνει ο ελληνικός λαός για να υπηρετείτε ως περίπολος του ΝΑΤΟ».

Αντίστοιχα, αναφέρθηκε στα «έργα και τις ημέρες» του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται τώρα ως «αθώα περιστερά», όταν «τα έδωσε όλα» στο ΝΑΤΟ για να βομβαρδίσει τον λαό της Γιουγκοσλαβίας. Η ελληνική αστική τάξη επιδιώκει την εμπλοκή γιατί θέλει να πάρει κομμάτι από τη λεία, επεσήμανε, και έκλεισε ξεκαθαρίζοντας: «Εμείς είμαστε με τον λαό. Ο πατριωτισμός ξεκινάει πρώτα απ' όλα από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αναγκών και, δεύτερον, από τη φιλία με τους άλλους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ