Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Με τη συγκρότηση προεδρείου από εκλεγμένους των δύο παρατάξεων που απαρτίζουν την πλειοψηφία (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η πρώτη μετά τις εκλογές συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Πρόεδρος επανεκλέχθηκε η Μαρία Αντωνιάδου.

Ο συσχετισμός και στο νέο ΔΣ παραμένει αρνητικός για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τα πραγματικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες. Οι δύο βασικοί εκπρόσωποι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι παρατάξεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - μαζί και η άλλη παράταξη της ΝΔ - που ήταν πλειοψηφία και στο προηγούμενο ΔΣ, έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στον κλάδο και λειτουργούν ως «συγκοινωνούντα δοχεία», αν όχι ως μία ενιαία παράταξη, όπως αποδείχθηκε και με τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ.

Θυμίζουμε ότι η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» δεν συμμετέχει στο προεδρείο ούτε στα παζάρια για τη συγκρότησή του. Θα αξιοποιήσει τη μία έδρα που της έδωσαν οι εργαζόμενοι και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να πρωτοστατεί στη δράση και στην οργάνωση του αγώνα στους τόπους δουλειάς.

Τη θέση αυτή επανέλαβε στη συνεδρίαση ο Νίκος Μπογιόπουλος, εκλεγμένος με τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία».

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Ν. Μπογιόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΣ και με χτεσινή του δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Η ενίσχυση της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" σε ψήφους και ποσοστό είναι το αισιόδοξο μήνυμα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ. Υπήρξε καρπός συλλογικής προσπάθειας εργαζόμενων δημοσιογράφων που πρωτοστατούν ο καθένας στο χώρο του για την υπεράσπιση και διεύρυνση εργασιακών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο αγώνας αυτός από πλευράς "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, κόντρα στην τακτική συναίνεσης με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, όπως κι αν αυτή εκφραστεί από την πλειοψηφία και στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Σε αυτή την συλλογική προσπάθεια συμμετέχω καθημερινά. Συμμετείχα και από την θέση του υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας". Η εκλογή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι μεγάλη τιμή. Ταυτόχρονα συνιστά ύψιστη ευθύνη στην οποία κάθε εκλεγμένο μέλος της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" οφείλει να καταθέσει όλες του τις δυνάμεις.

Είχα ενημερώσει εξ αρχής την παράταξή μου, σε περίπτωση εκλογής μου, αξεπέραστοι αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την δική μου απρόσκοπτη παρουσία σε αυτόν τον τομέα ευθύνης. Ζήτησα και έγινε αποδεκτό να παραιτηθώ από το ΔΣ - όπως και έπραξα με δήλωσή μου στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα 14/2/2022 - και να αντικατασταθώ.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους, τιμώ την εμπιστοσύνη τους, είμαι συνεπής και παρών στην προσπάθεια της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" για την αλλαγή των συσχετισμών στον συνδικαλιστικό μας φορέα, στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζόμενων δημοσιογράφων».

Τη θέση της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταλαμβάνει η Αθηνά Ζύμαρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ