Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση από τη Ρωσία των επαρχιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας χτες στη Βουλή.

Οπως τόνισε, οι εξελίξεις συνδέονται με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Από αυτή την άποψη, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θεωρεί υποκριτικές τις διάφορες τοποθετήσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών περί ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, όταν όλοι αυτοί διαχρονικά καταπατούν κυριαρχικά δικαιώματα και προχωρούν σε αλλαγές συνόρων, όπως στη Γιουγκοσλαβία.

Επισήμανε ότι πρόκειται για σύγκρουση στη βάση των ανταγωνισμών και αυτό αντανακλά τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα των μονοπωλίων, για σύγκρουση ανάμεσα σε αστικές τάξεις, δηλαδή έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται σε βάρος των λαών. «Γι' αυτό και καταφεύγουν στον αντικομμουνισμό και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, στον εθνικισμό. Για να κρύψουν ότι την εποχή της ΕΣΣΔ οι λαοί ζούσαν αρμονικά και αναπτύσσονταν ικανοποιώντας τις ανάγκες τους», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το ΚΚΕ καταδικάζει την εμπλοκή της χώρας με την ύπαρξη των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, τη συμμετοχή σε ασκήσεις, τις αποστολές στο εξωτερικό. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της που υποστηρίζουν τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και ζήτησε να κλείσουν οι βάσεις, να μην επικυρωθεί η νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, να μην σταλεί κανένας Ελληνας στρατιώτης στην Ουκρανία. Ενώ τόνισε ότι μόνη διέξοδος για τους λαούς της περιοχής είναι ο σοσιαλισμός.

Σημείωσε ακόμη πως απόρροια αυτών των ανταγωνισμών είναι και το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, το οποίο όμως σχετίζεται με τους ανταγωνισμούς αλλά και με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, όπως η απολιγνιτοποίηση, η προώθηση της λεγόμενης «πράσινης» ενέργειας και η επιβολή του εισαγόμενου φυσικού αερίου ως μεταβατικό καύσιμο, πράγμα που έγινε και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αμεσα, τόνισε, χρειάζεται να γίνει μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ