Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Στον επόμενο αγωνιστικό σταθμό, το συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα, κάλεσε η Αφροδίτη Ρέτζιου

Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου, θυμίζοντας τους αγώνες που δίνουν οι υγειονομικοί δύο χρόνια τώρα για την προστασία του λαού από την πανδημία.

«Οι μάσκες έπεσαν. Σήμερα αποκαλύπτεται για ποιο λόγο το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δείχνουν αδιαλλαξία απέναντι στο αίτημά μας να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή, με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας. Ο εμβολιασμός ήταν το πρόσχημα», ανέφερε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Και εξήγησε ότι «αυτά τα δύο χρόνια, αντί να πάρουν μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης και θωράκισης του δημόσιου συστήματος, αντί να μονιμοποιήσουν τους συναδέλφους μας, που τους κρατούν ομήρους όλα αυτά τα χρόνια, αντί να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού, να δημιουργήσουν νέες μονάδες δημόσιας Υγείας, όλο αυτόν τον καιρό απεργάζονταν τα εγκληματικά τους σχέδια για το "νέο ΕΣΥ". Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος».

Υπογράμμισε ότι αυτό το σχέδιο φέρνει λουκέτα και συγχωνεύσεις σε κλινικές, τμήματα και ολόκληρα νοσοκομεία, «που αν κάποιος και πότε θα χειρουργηθεί θα εξαρτάται από το αν έχει να πληρώσει στα απογευματινά χειρουργεία, θα αναγκάζονται ασθενείς να πληρώνουν ακόμη και διόδια για να βρουν γιατρό και την υγεία τους, αφού κριτήριο του κλεισίματος των νοσοκομείων θα είναι η χιλιομετρική απόσταση. Ενα "νέο ΕΣΥ" που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες - που ήδη είχαν ανοίξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις - στους ιδιώτες για να μπουκάρουν και να τσεπώσουν ζεστό χρήμα σε βάρος της υγείας των ασθενών μας.

Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Θα μας βρουν απέναντί τους. Θα ματαιώσουμε τα σχέδιά τους σε βάρος των υγειονομικών, σε βάρος της υγείας των ασθενών μας, του λαού.

Είμαστε εδώ οι "σκληροπυρηνικοί" όπως μας αποκάλεσε ο υπουργός Υγείας, όλοι αυτοί που είμαστε ενάντια στη λειτουργία του νοσοκομείου σαν επιχείρηση. Που το αν θα έχει γιατρούς, νοσηλευτές, αν θα μπορούν οι ασθενείς μας να κάνουν μια εξέταση αίματος θα εξαρτάται από την ικανότητά του να λειτουργεί σαν επιχείρηση, από τη δυνατότητά του να κάνει μπίζνες και να εξασφαλίζει έσοδα από τους ασθενείς - πελάτες».

«Σήμερα είναι ένας ακόμη σταθμός στον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφός μας, να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοί μας στη δουλειά, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος», ανέφερε η Α. Ρέτζιου και κάλεσε στον επόμενο αγωνιστικό σταθμό, το Σάββατο στο Σύνταγμα, «να βουλιάξει η Αθήνα. Η αγανάκτηση και η οργή που νιώθουμε δυο χρόνια τώρα, να γίνει ποτάμι καταδίκης και σύγκρουσης με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για τα κέρδη των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ