Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μαζική και μαχητική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην οδό Αριστοτέλους στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις άλλες δημόσιες δομές Υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο της Δράμας, που μετακινήθηκαν οργανωμένα με λεωφορείο, αλλά και οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές και τις ΚΟΜΥ. Μαζική ήταν και η συμμετοχή των συμβασιούχων, που η κυβέρνηση μέσω των διοικήσεων των νοσοκομείων ετοιμάζεται να τους ξαναρίξει στην εκμετάλλευση των εργολάβων.

Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν και εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στο πλάι των εργαζομένων, για την Υγεία και την Ασφάλιση.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, η Ελένη Μπέλα, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας. Επίσης, η Ρούλα Γεωργιάδου, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Εκ μέρους των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Οργανώσεων μίλησε ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στη Θεσσαλία

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το «νέο ΕΣΥ», στις συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας εξέφρασαν οι υγειονομικοί της Λάρισας, που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που έγινε νωρίς το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο. Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στην πύλη του Πανεπιστημιακού αλλά και στην 5η ΥΠΕ.

Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν ξανά εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Συλλόγου Γυναικών Λάρισας. Συγκεντρώσεις έγιναν και σε Τρίκαλα, Καρδίτσα.

Στην Αχαΐα

Το δικό τους «όχι» εξέφρασαν και οι υγειονομικοί στην Αχαΐα, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα, στο πλαίσιο της χτεσινής 24ωρης απεργίας.

Δίπλα στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς βρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, καθώς και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, με τα μέλη του ΔΣ, Βασίλη Βασιλείου και Γιώτα Παναγοπούλου.

Στη συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑ με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κυριάρχησε και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το «Καραμανδάνειο» παιδιατρικό Νοσοκομείο Πάτρας (μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα καλύπτοντας ανάγκες και για γειτονικές περιφέρειες), όπου έχουν παραμείνει μόλις δύο παιδοαναισθησιολόγοι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας πραγματοποιήθηκαν και στις πύλες εισόδου των ΤΕΠ στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου της Αιτωλοακαρνανίας, μετά και από απόφαση της ΕΙΝΑ.

Σε άλλες πόλεις

Στα Γιάννενα πανυγειονομική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, όπου συμμετείχε η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ) οι σύλλογοι εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Χατζηκώστα, η Επιτροπή Αγώνα συμβασιούχων ΠΓΝΙ. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν ο φοιτητικός σύλλογος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Συγκεντρώσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν έξω από το νοσοκομείο της Κέρκυρας, της Πρέβεζας, στη Λευκάδα, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο ΓΝ Καστοριάς κ.α.

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησαν και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών, οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ