Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Αγι Παπαστεργίου

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές είπαν το τελευταίο «αντίο» το μεσημέρι της Τετάρτης στον αγωνιστή δικηγόρο Αγι Παπαστεργίου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ύστερα από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Το «παρών» στην πολιτική κηδεία, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, έδωσε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ.

Παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφων Τσάτσαρος, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον νομό Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Επιτροπής Ειρήνης, του Συλλόγου Γυναικών και άλλων μαζικών φορέων.

Στάθηκε δίπλα στο ΚΚΕ ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές

Στον αποχαιρετισμό εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης, αναφερόμενος στο βιογραφικό του Α. Παπαστεργίου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εκλέγεσαι για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Λάρισας το 1978 με δήμαρχο τον Αλέκο Χονδρονάσιο, και στη συνέχεια, από το 1982 με υποψήφιο δήμαρχο τον Αριστείδη Λαμπρούλη εκλέγεσαι δημοτικός σύμβουλος έως το 1998, ενώ από το 1988 έως το 1994 διατελείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα έτη 2002 και 2006 είσαι επικεφαλής ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ. (...)

Δεν ξεχνάμε πως στάθηκες σταθερά και αταλάντευτα συμπορευόμενος με το ΚΚΕ ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, υπερασπιζόμενος την ύπαρξή του με κάθε θυσία σε χρόνια δύσκολα, που οι ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και η υποχώρηση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος τσακίζουν σε πολλούς το ηθικό, σπέρνουν την αμφιβολία, τη δυσπιστία. Πολλοί έκαναν πίσω μπροστά στις δυσκολίες, μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκαν οι ιδέες, οι αρχές και η Ιστορία του ΚΚΕ. Εσύ όμως δεν παρασύρθηκες, δεν ξεγελάστηκες στα πισωγυρίσματα της Ιστορίας, κρατήθηκες γερά στο αγκωνάρι που λέγεται ΚΚΕ, μένοντας πιστός και όρθιος μέχρι το τέλος.

Σε αποχαιρετούμε, Αγι, γνωρίζοντας πολύ καλά πως πλέον η θέση σου βρίσκεται δίπλα σε εκείνη τη γενιά των αγωνιστών που επί δημαρχίας του αείμνηστου κομμουνιστή Αριστείδη Λαμπρούλη, τηρουμένων των συνθηκών, αναλογιών και συσχετισμών της εποχής, άλλαξε ριζικά την πόλη μας, τη Λάρισα, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο και πρωτοποριακό έργο για εκείνη την περίοδο, όπως οι μεγάλες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, το χτίσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών, η δημιουργία κοινόχρηστων χώρων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό κ.ά., ώστε να έχουν πρόσβαση η νεολαία και ο λαός».

Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποχαιρετούμε έναν εκλεκτό συμπολίτη. Εναν άνθρωπο που με την πορεία του δίδαξε, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πόλη».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Τρ. Τσάτσαρος, σημείωσε: «Ο Αγις ήταν μεταξύ άλλων ένας μάχιμος δικηγόρος, που ενέπνεε στους νεότερους τον σεβασμό αλλά και μια οικειότητα. Μας έκανε να τον νιώθουμε δάσκαλο αλλά και φίλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ