Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ
Συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στο τεράστιο πάρκο ιχθυοκαλλιεργειών

Ευχαριστεί το ΚΚΕ για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων της

EUROKINISSI

Ικανοποίηση για τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο αίτημά της να μη μετατραπεί το παράκτιο μέτωπο της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, από τον Αστακό έως τον Μύτικα και τον Κάλαμο Λευκάδας, σε Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), εκφράζει η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ξερόμερου Καλάμου - Καστού.

Η Επιτροπή συμμετείχε με παρεμβάσεις της στη σύσκεψη φορέων και στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ το Σάββατο 19 Φλεβάρη, με αφορμή την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, παρουσιάζοντας το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

«Η δημιουργία ενός τεράστιου βιομηχανικού ιχθυοκαλλιεργητικού πάρκου στις ακτές θα στερήσει το παράκτιο μέτωπο και τη θάλασσα από τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας και τους επισκέπτες, θα οδηγήσει τον τόπο σε αναπτυξιακή μονοκαλλιέργεια», σημειώνει μεταξύ άλλων η Επιτροπή και αναφερόμενη στη θέση του ΚΚΕ αναφέρει: «Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του μετά τους φορείς εξέφρασε στην Επιτροπή Αγώνα τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ακύρωση της σχεδιαζόμενης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στις Εχινάδες Νήσους και στην Αιτωλοακαρνανία, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και στη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών. Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής. Η δημιουργία ΠΟΑΥ θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες προϋποθέσεις για ικανοποίηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής σε ψάρεμα, ξεκούραση, αναψυχή, θαλάσσια μπάνια κ.ά.».

Στέκεται επίσης στην ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση στο Αγρίνιο και στη σχετική αναφορά του, όπου τονιζόταν:

«Δίκαιος είναι και ο αγώνας των κατοίκων για την άμεση ακύρωση της σχεδιαζόμενης "Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών" στις Εχινάδες Νήσους και στον νομό σας, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών. Πρόκειται για πραγματικό έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής».

Παράλληλα, καυτηριάζοντας την απαξίωση της γνώμης της τοπικής κοινωνίας από τους αρμόδιους φορείς, η Επιτροπή επισημαίνει ότι «ο αγώνας των κατοίκων και των φορέων του δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου και Καστού Λευκάδας θα συνεχιστεί μέχρι να ματαιωθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός» και δηλώνει:

«Οι κάτοικοι, η Επιτροπή Αγώνα και οι συλλογικοί φορείς της περιοχής ευχαριστούν θερμά το ΚΚΕ και τον ΓΓ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα για τη συμπαράσταση και την απόλυτη στήριξη των θέσεων και των δίκαιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, για να προστατεύσουν τις ζωές τους και τον τόπο τους».

Με το ΚΚΕ και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Υγεία

Στο μεταξύ, στήριξη στο ΚΚΕ και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του νομού, συνολικά της χώρας, στερώντας από τον λαό πολύτιμες υπηρεσίες Υγείας και επιβαρύνοντας και το προσωπικό τους, δηλώνει ο Αποστόλης Φασούλας, ορθοπεδικός στο ΓΝ Μεσολογγίου, ο οποίος, μετά και την παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα συγκεκριμένα ζητήματα στην Αιτωλοακαρνανία, τονίζει:

«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση και για όσους πιστέψαμε στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΛΑΕ. Το ΕΣΥ παραχωρείται κομμάτι - κομμάτι στους ιδιώτες, η υποστελέχωση είναι τεράστια, προσλήψεις δεν γίνονται ή γίνονται με άλλα κριτήρια, ενώ οι μικρές μονάδες Υγείας οδηγούνται στο κλείσιμο. Η κατάσταση που βιώνουμε δεν μας αξίζει και χρειάζεται η αντίδραση όλων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ