Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Με προορισμό τα σύνορα με την Ουκρανία τα άρματα στην Αλεξανδρούπολη

Προορισμό την Πολωνία και μάλιστα «στο δυτικό άκρο» της, στα σύνορα με την Ουκρανία, έχουν τα άρματα, τα οχήματα και ο λοιπός εξοπλισμός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που ξεφόρτωσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οχηματαγωγό «LIBERTY KING».

Η ίδια η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης έδωσε το στοιχείο ότι πρόκειται για την 3η φάση της επιχείρησης RSOM (Reception/cargo discharge/Staging and Onward Movement - υποδοχή/εκφόρτωση φορτίου, εγκατάσταση και διεκπεραίωση).

Η διεκπεραίωση γίνεται σιδηροδρομικώς μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας, με ενδεικτικό το γεγονός ότι στην προηγούμενη, 2η διεκπεραίωση, στάλθηκαν «τρεις πλήρεις σιδηροδρομικοί συρμοί στο δυτικό άκρο της Πολωνίας», όπως αναφέρεται αρμοδίως.

Θυμίζουμε, στον ακριτικό λιμένα ξεφόρτωσε πρόσφατα το «Liberty Passion», με το οποίο κατέφτασαν 200 οχήματα και κοντέινερ στρατιωτικού εξοπλισμού. Προηγούμενα είχε ξεφορτώσει και το μεταγωγικό «Hartland Point», καθώς η Αλεξανδρούπολη μαζί με λιμάνια σε Δανία και Ολλανδία είναι σημεία εισόδου αυτόν τον μήνα για φρέσκες δυνάμεις των Αμερικανών (συγκεκριμένα, την 3η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, από το Fort Carson του Κολοράντο), που στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» εισάγουν για 9η συνεχή χρονιά στρατεύματα προς την Ανατολική Ευρώπη, μεταφέροντας χιλιάδες ΝΑΤΟικούς στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ