Παρασκευή 15 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την απαίτηση για άμεση πρόσληψη παιδοαναισθησιολόγων

Αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα του μοναδικού αμιγώς παιδιατρικού νοσηλευτικού ιδρύματος στη Νοτιοδυτική Ελλάδα

Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις παιδοαναισθησιολόγων στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πάτρας, αλλά και να αυξηθεί η χρηματοδότησή του, απαιτούν με Ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης, αναφερόμενοι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μοναδικό αμιγώς παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα στη Νοτιοδυτική Ελλάδα.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, το Νοσοκομείο διενεργεί 1.800 χειρουργικές επεμβάσεις τον χρόνο, με κίνδυνο αυτές να σταματήσουν αφού «το τελευταίο διάστημα συνταξιοδοτήθηκαν δύο επιμελητές παιδοαναισθησιολόγοι» και «από τους εναπομείναντες τέσσερις, η μία συνταξιοδοτείται σε λίγους μήνες, άλλη μία είναι μετακινημένη από τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝ Πατρών ενώ ένας αναισθησιολόγος ενηλίκων είναι αποσπασμένος από το ΓΝ "Αγιος Ανδρέας", χωρίς ωστόσο να έχει την απαραίτητη εξειδίκευση», την ίδια ώρα που «τελευταία εξέλιξη αποτελεί η παραίτηση - λόγω εξοντωτικών ωραρίων/υπερεργασίας - της τέταρτης παιδοαναισθησιολόγου».

Τα παραπάνω γεγονότα θα επιφέρουν το κλείσιμο του χειρουργικού τομέα, ενώ θα καταστεί επισφαλής και η λειτουργία του Παιδιατρικού τμήματος.

«Ολα αυτά δημιουργούν μία σοβαρά προβληματική κατάσταση στον κρίσιμο αυτό τομέα, της περίθαλψης του παιδικού πληθυσμού, λόγω της υποστελέχωσης του συγκεκριμένου τμήματος», αναφέρεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ.

Παρέμβαση και από τον δήμο Πατρέων

Το θέμα συζητήθηκε και στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, μετά από εισήγηση του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, όπου εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους αγώνες των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Ο δήμος, μεταξύ άλλων, απαιτεί άμεσα να πραγματοποιηθούν κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμων αναισθησιολόγων, όπως και να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου, χρηματοδότηση από 6η ΥΠΕ και υπουργείο Υγείας.

Σε περίπτωση που οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από το υπουργείο Υγείας δεν υλοποιηθούν (με άμεσες 2 προσλήψεις τουλάχιστον δύο μόνιμων αναισθησιολόγων), αποφασίστηκε να συγκληθεί ξανά εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειές του.

Εκτός του σοβαρού προβλήματος έλλειψης παιδοαναισθησιολόγων, η Παιδιατρική κλινική δεν έχει ενδυναμωθεί με προσωπικό, συνεχίζοντας να νοσηλεύει COVID (σε πτέρυγα που δημιουργήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και πολλές ελλείψεις στις αρχές του πρώτου κύματος) και ύποπτα περιστατικά σε κοινούς θαλάμους και σήμερα (μετά από 2 και πλέον χρόνια πανδημίας), οι συνθήκες, με ευθύνη κυβέρνησης, υπουργείου και 6ης ΥΠΕ, συνεχίζουν να είναι επικίνδυνες. Ακόμη και τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι περιορισμένα, ενώ δεν υπάρχει κάλυψη από παιδολοιμωξιολόγο, παιδοκαρδιολόγο, ειδικότητες απαραίτητες στο πλαίσιο νόσησης από COVID-19.

«Το αποτέλεσμα είναι, το ίδιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να εξετάζει και τα θετικά και τα αρνητικά COVID-19 περιστατικά», επισημαίνεται, με αναφορές και στον κίνδυνο διασποράς του ιού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι μετακινήσεις αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού(2023-01-19 00:00:00.0)
Σε «τεντωμένο σχοινί», στενάζουν οι υγειονομικοί από τις τραγικές ελλείψεις(2022-07-21 00:00:00.0)
Σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου(2022-05-26 00:00:00.0)
«Θερίζει» ο ιός πάνω στα συντρίμμια των δημόσιων νοσοκομείων και της ΠΦΥ(2022-02-16 00:00:00.0)
Κραυγή αγωνίας και χτες για μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας(2021-12-02 00:00:00.0)
Οξυμένα προβλήματα στις κρατικές δομές Υγείας(2017-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ