Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κραυγή αγωνίας και χτες για μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας

Στάσεις εργασίας και απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα με διεκδικήσεις για να σωθούν ανθρώπινες ζωές

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις προσωπικού, αποφασιστική ενίσχυση των νοσοκομείων για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, για να προστατευτεί ουσιαστικά ο λαός από την πανδημία, απαίτησαν χτες υγειονομικοί σε όλη τη χώρα πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε μια σειρά από πόλεις. Στην Αττική πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαβίλη, ενώ στην επαρχία πραγματοποιήθηκε απεργία.

Με τα πανό των σωματείων τους, από τον «Ευαγγελισμό», το ΚΑΤ, το «Αττικόν», το «Θριάσιο» και άλλα νοσοκομεία εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων απαίτησαν και χτες τη διεκδίκηση μέτρων ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν μέσα στη φωτιά της μάχης. Για να μη συνωστίζονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, για να πάψει το σύστημα Υγείας να είναι μιας νόσου. Ανάμεσα στις διεκδικήσεις είναι και η επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, στον αντίποδα των παζαριών και των «συνεργασιών» με την αδρή χρηματοδότηση - νοίκι για μερικά κρεβάτια ΜΕΘ.

Μια μέρα μόλις μετά την ανακοίνωση του νέου απαράδεκτου μέτρου του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, οι υγειονομικοί κατήγγειλαν τη μετατροπή του εμβολίου σε άλλοθι για αντιλαϊκά μέτρα, ενώ ανέδειξαν την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας να προωθήσει το «Νέο ΕΣΥ», που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις υπηρεσιών, κλείσιμο δομών και νοσοκομείων, ένταση της επιχειρηματικής δράσης στη δημόσια Υγεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

INTIME NEWS

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απαιτούν ακόμα ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επιδόματος Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Ενώ ανέδειξαν το νέο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη με την περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατά 279 εκατ. και για τον ΕΟΠΥΥ κατά 69 εκατ. ευρώ.

Μέσα από τους κεντρικούς δρόμους, οι εργαζόμενοι, περνώντας έξω από τις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες της Αθήνας, έφτασαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και στο υπουργείο Υγείας, διατρανώνοντας τα αιτήματά τους. Ζήτησαν μάλιστα να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, χωρίς ωστόσο να γίνουν δεκτοί.

Σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωποι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ανέδειξαν ότι «η μετατροπή του νοσοκομείου σε μιας νόσου, η χρήση των χειρουργικών αιθουσών για διασωληνωμένους ασθενείς με Covid και η έλλειψη αναισθησιολόγων και νοσηλευτών έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία διεκπεραίωσης ακόμα και των επειγόντων χειρουργείων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας».

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στους αύλειους χώρους, γιατροί και προσωπικό των Νοσοκομείων Ρίου και «Αγιος Ανδρέας», στην Πάτρα, συμμετείχαν στη χτεσινή πανελλαδική κινητοποίηση.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μάλιστα η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στην 6η ΥΠΕ στις 2 μ.μ., προκηρύσσοντας και στάση εργασίας για τη συγκεκριμένη μέρα από 1.30 μ.μ. έως τις 3 μ.μ., σε όλα τα Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ και νοσοκομεία της Αχαΐας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας» τα κενά γιατρών, που έφταναν τα 130 προ κορονοϊού, έχουν πολλαπλασιαστεί, χωρίς να έχει υπάρξει μέριμνα για την κάλυψή τους. Αντιθέτως, από την πρώτη μέρα έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ, γιατροί ειδικευόμενοι καλούνται να κάνουν διακομιδές μόνοι τους, ακόμη και βαρέων περιστατικών, με εντολή διοίκησης και 6ης ΥΠΕ, ενώ από τους 18 αναγκαίους εντατικολόγους εργάζονται μόλις 6.

Σημειώνεται μάλιστα ότι αναξιοποίητο παραμένει μέρος του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη εν μέσω πανδημίας, λόγω έλλειψης προσωπικού. Οπως αναδεικνύουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, 29 συνολικά συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων αλλά και 38 αναστολές εργασίας έχουν οδηγήσει σε παροπλισμό τουλάχιστον 5 οχημάτων του ΕΚΑΒ. Διεκδικώντας επιπλέον προσωπικό, προγραμματίζουν στάση εργασίας αύριο, Παρασκευή 3/12 από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.

Μαχητική ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι έξω από το ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, ενώ συμμετείχαν με εκπροσώπους τους το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η ΕΛΜΕ, το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ).

Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών απαίτησαν νοσηλευτές και γιατροί του Νοσοκομείου Χαλκίδας συμμετέχοντας στη μέρα πανελλαδικής δράσης και την 24ωρη απεργία του κλάδου. Συγκεκριμένα, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, στην οποία συμμετείχαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής, αναδεικνύοντας τις μεγάλες ελλείψεις του νοσοκομείου. Οπως αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, το νοσοκομείο δουλεύει με περίπου 80 εργαζόμενους λιγότερους σε σχέση με πέρυσι, ενώ στη ΜΕΘ Covid αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής για κάθε έξι ασθενείς.

Σημειώνεται ότι Ερώτηση για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας και ιδιαίτερα της ΜΕΘ κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι μετακινήσεις αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού(2023-01-19 00:00:00.0)
Πυκνώνουν τις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις, κόντρα στις συνθήκες ασφυξίας(2023-01-18 00:00:00.0)
Αντιδρούν στις αναστολές με πρόσχημα τους εμβολιασμούς(2021-09-02 00:00:00.0)
«Στον αέρα» η επαναφορά της λειτουργίας τους από το καθεστώς της «μίας νόσου»(2021-05-19 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας αύριο(2021-04-21 00:00:00.0)
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις(2020-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ