Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Εκκλήσεις για συναίνεση και προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών τους

Στους ανεμβολίαστους φορτώνει την ευθύνη της κατάρρευσης των νοσοκομείων η κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει το χαράτσι των 100 ευρώ

Eurokinissi

Αντιπαράθεση με αντικείμενο το ποιος ευθύνεται που δεν έχουν ...ήδη συνεργαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είχαμε χτες στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συζήτηση της απαράδεκτης κυβερνητικής τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με την ποινή προστίμου 100 ευρώ στους άνω των 60.

Μεταχειριζόμενος επιχειρήματα του πιο αισχρού «κοινωνικού αυτοματισμού», ο πρωθυπουργός έφτασε να πει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που «στερούν την πρόσβαση σε άλλους ασθενείς» στο ΕΣΥ, το οποίο είναι ρημαγμένο χρόνια τώρα από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση όλων των κυβερνήσεων.

Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας βρήκε ευκαιρία να επαναλάβει τις εκκλήσεις για συναίνεση και συνεννόηση προς τον πρωθυπουργό, καλώντας τον να πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες: «Τολμήστε να πάρετε μέτρα συναίνεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απηύθυνε «έκκληση» όπως είπε «για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα κρίσιμα». Μάλιστα, υπερασπίστηκε τη λογική της «ατομικής ευθύνης» απ' την ...ανάποδη και επανέλαβε σαν απάντηση στο χαράτσι της κυβέρνησης την παροχή «κινήτρων», ως παρότρυνση για τον εμβολιασμό. Τέτοια «κίνητρα» βέβαια η κυβέρνηση ήδη έχει πάρει, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στη σύγχυση, όπως π.χ. με τα δωρεάν megabyte για internet στους νέους που θα εμβολιάζονταν, όταν είχε στοχοποιήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η κυβέρνηση αντιγράφει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

Μόνο ο λαός μπορεί να επιβάλει την προστασία της δημόσιας υγείας, τόνισε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, χαρακτηρίζοντας ανούσια την παραπάνω διαμάχη και σημειώνοντας ότι έχουν κοινή βάση την εμπορευματοποίηση της Υγείας, όπως δείχνουν τα κυβερνητικά πεπραγμένα τους.

Σχολιάζοντας το κορονοσήλιο, δηλαδή το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιγράφει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν άλλα συμβόλαια για καπνίζοντες και άλλα για μη καπνίζοντες και ανοίγει τον δρόμο και σε άλλες παθήσεις ο ασθενείς να βάζει το χέρι στην τσέπη, επειδή δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις. Μίλησε επίσης για τους ανορθολογισμούς της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως το εμβόλιο παρουσιάστηκε σαν το εργαλείο που θα μας σώσει από την πανδημία, ότι έχει υπερφυσικές δυνατότητες, ενώ είναι ένα όπλο, αλλά δεν κερδίζεις τον πόλεμο μόνο με αυτό. Για το ΚΚΕ, υπογράμμισε, η προτεραιότητα είναι η λαϊκή πάλη για την προστασία της δημόσιας υγείας και τόνισε ότι ο επικίνδυνος ιός είναι ο καπιταλισμός, προσθέτοντας πως υπάρχει άλλος δρόμος με την ανάπτυξη ενός κρατικού δωρεάν συστήματος Υγείας για όλο τον λαό.

Ως «μία ακόμα δόση κοροϊδίας και εμπαιγμού αλλά και συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας» χαρακτήρισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ύστερα από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών. «Επαναφέρετε - τόνισε - την ίδια χρεοκοπημένη συνταγή της ατομικής ευθύνης, που έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των κρουσμάτων, έχοντας οδηγήσει τα νοσοκομεία σε κατάρρευση, αξιοποιώντας παράλληλα το όπλο του εμβολίου ως άλλοθι για να μην κάνετε τίποτε άλλο, τόσο συνολικά ως προς τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται, όσο και για τα ειδικότερα μέτρα που χρειάζονται για να "τρέξουν" οι εμβολιασμοί». Επισήμανε ότι ακόμα και «η ευκαιριακή αυτοδιάγνωση μέσω της διάθεσης των δωρεάν, όπως λέει η κυβέρνηση, μιας βδομάδας μέσα στον Δεκέμβριο και μιας βδομάδας μέσα στον Γενάρη, self tests για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους απέχει έτη φωτός από μία σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι η τροπολογία αυτή αποτελεί συνέχεια του νόμου περί υποχρεωτικότητας που πέταξε εκτός νοσοκομείων 6.000 χιλιάδες υγειονομικούς, διαμορφώνοντας επικίνδυνους όρους λειτουργίας των ήδη υποστελεχωμένων δημόσιων μονάδων Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ