Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Απογείωση της «ατομικής ευθύνης» αντί για ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας των λαών

Η Κομισιόν βάζει στο τραπέζι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη την ΕΕ

Την «απογείωση» της καταστροφικής για τους λαούς πολιτικής της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας προωθεί η ΕΕ, καλλιεργώντας έδαφος για τη γενίκευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, πίσω από την οποία βρίσκονται πολλές επικίνδυνες προεκτάσεις, όπως έδειξε χαρακτηριστικά το σχετικό μέτρο στην Ελλάδα, με την ποινή - «κορονοσήλιο» για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Την ίδια ώρα, ακόμα και στα ισχυρότερα καπιταλιστικά κράτη, όπως στη Γερμανία, στην Αυστρία κ.α., τα υποστελεχωμένα και εμπορευματοποιημένα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθούν να στενάζουν χωρίς καμία αποφασιστική ενίσχυση, οι εργαζόμενοι και οι λαοί μένουν εκτεθειμένοι χωρίς κανένα μέτρο ουσιαστικής προστασίας σε χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ο.κ.

Ετσι, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε χτες ότι «είναι κατανοητό και κατάλληλο να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση τώρα - πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε και πιθανόν να σκεφτούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΕ», ενώ πρόσθεσε πως αυτό το θέμα «απαιτεί μια κοινή προσέγγιση».

Η ίδια επισήμανε ότι εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην ΕΕ μένουν αχρησιμοποίητες - άλλη μια επιβεβαίωση της τεράστιας διεθνούς ανισομετρίας στους εμβολιασμούς - χωρίς βέβαια να λαμβάνεται οποιοδήποτε μέτρο για την αποφασιστική αύξηση των εμβολιασμών μέσα από ολοκληρωμένα εμβολιαστικά προγράμματα, με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, λίγες μέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, ανακοίνωσε χτες ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα του θα αποτελέσει αντικείμενο νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο πριν από το τέλος της χρονιάς, με ορίζοντα να αρχίσει να ισχύει τον Φλεβάρη ή τον Μάρτη.

Καμία ανακοίνωση, βέβαια, δεν είχε να κάνει με το πώς θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία της ισχυρότερης καπιταλιστικής οικονομίας της Ευρώπης, τα οποία δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας βρίσκονται για ακόμα μια φορά σε τραγική κατάσταση.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν χτες 446 θανάτους μέσα σε μια μέρα - ο υψηλότερος αριθμός από τις 18 Φλεβάρη - και 67.186 νέα κρούσματα.

Ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της ένωσης DIVI των εντατικολόγων, προειδοποίησε πως η χώρα μπορεί να έχει 6.000 ανθρώπους στην Εντατική μέχρι τα Χριστούγεννα (παραπάνω και από το ρεκόρ των 5.745 ασθενών σε ΜΕΘ Covid στις 3 Γενάρη).

Επισημαίνεται μάλιστα ότι η Γερμανία έχει τώρα λιγότερες διαθέσιμες κλίνες εξαιτίας ελλείψεων στο νοσηλευτικό προσωπικό!

Ολα τα παραπάνω, στο πλαίσιο της πανδημικής έξαρσης της παραλλαγής «Δέλτα», ενώ είναι ακόμα υπό διερεύνηση οι συνέπειες από την πιθανότατη διασπορά και επικράτηση της παραλλαγής «Ομικρον»...

  • Στο μεταξύ, χτες, ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της Κομισιόν ότι η παραγωγή του εμβολίου των «Pfizer»/«BioNTech» για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην ΕΕ στις 13 Δεκέμβρη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται τα περιοριστικά μέτρα, στο «τραπέζι» και η τέταρτη δόση (2021-12-24 00:00:00.0)
Κυρίαρχη η «Ομικρον» στην Ευρώπη μέχρι τα μέσα Γενάρη (2021-12-16 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ για την καθυστέρηση του εμβολιασμού (2021-05-12 00:00:00.0)
Συνεχίζεται παγκόσμια η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων (2021-04-29 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να πάρει τώρα τα άμεσα μέτρα που αρνείται εδώ και έναν χρόνο (2021-02-02 00:00:00.0)
Αρνείται να δημοσιοποιήσει τα συμβόλαια με τις φαρμακοβιομηχανίες του εμβολίου (2020-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ