Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αντιδρούν στις αναστολές με πρόσχημα τους εμβολιασμούς

Αγωνιστικές παρεμβάσεις χτες, στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας

ΠΑΓΝΗ
ΠΑΓΝΗ
Με συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων, παρεμβάσεις στις Διοικήσεις και τα Γραφεία Προσωπικού συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία στις δημόσιες δομές Υγείας, αντιδρώντας στην εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που προβλέπει αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και διεκδικώντας την ενίσχυση των νοσοκομείων.

Σήμερα Πέμπτη, η συνέχεια θα δοθεί με στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στις 11 π.μ., στο υπουργείο Υγείας για την Αττική, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για τη Θεσσαλονίκη, στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων στην υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα, κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί: Στο Ηράκλειο, στις 12 μ., στην 7η ΥΠΕ. Στη Λευκάδα, στις 11 π.μ., στο προαύλιο του νοσοκομείου. Στη Σάμο, στις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου. Στην Κέρκυρα, στις 7 π.μ., στην πύλη του νοσοκομείου, και στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργάκη.

Οι υγειονομικοί και τα σωματεία τους αντιδρούν στη μετατροπή του εμβολιασμού από την κυβέρνηση σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις. Καταγγέλλουν ότι ο απαραίτητος εμβολιασμός μετατρέπεται σε εργαλείο για να μεταφερθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων, αλλά και για να «τρέξουν» πιο γρήγορα τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ».

«ΜΕΤΑΞΑ»
«ΜΕΤΑΞΑ»
Σύμφωνα με τη νομοθετική διάταξη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, από χτες ξεκίνησαν να εκδίδονται πράξεις αναστολής καθηκόντων και να επιδίδονται σε εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, δημιουργώντας χιλιάδες κενά, τα οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μπαλώσει όπως όπως με μετακινήσεις, συγχωνεύσεις, επέκταση εργολαβιών και της επιχειρηματικής δράσης στα δημόσια νοσοκομεία.

Από τις χτεσινές παρεμβάσεις

Συγκέντρωση έξω από το ΤΕΠ έκανε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ), ενώ στη συνέχεια προχώρησε διαμαρτυρία στο Γραφείο Προσωπικού και στη Διοίκηση, με συμβολική κατάληψη ώστε να μην επιδοθούν τα έγγραφα της αναστολής. «Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε συναδέλφου στη δουλειά γιατί ακριβώς δεν περισσεύει κανένας μέσα στα δημόσια νοσοκομεία», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Γ. Φερεντίνος, μιλώντας στη συγκέντρωση. Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων και δομών και μετακίνηση των εργαζομένων, ολιγόμηνες συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς και με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού, κατήγγειλε πως αυτές ισοδυναμούν με «ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ από την πίσω πόρτα με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών». «Εχουμε βγει στον δρόμο από την πρώτη μέρα, διεκδικώντας τα απαραίτητα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ώστε να δίνουμε πιο αποτελεσματικά τη μάχη», τόνισε και ξεκαθάρισε πως οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν στην ίδια κατεύθυνση.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο το Σωματείο προχώρησε χτες στην κατάληψη της Γραμματείας ενάντια στην αποστολή των πράξεων αναστολής καθηκόντων σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι λόγω των αναστολών προβλήματα παρουσιάζονται στη λειτουργία του Νευροχειρουργικού Τμήματος, στα νοσηλευτικά τμήματα (ακόμα και κλινικές και ΜΕΘ που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid), σε εργαστήρια, στην καθαριότητα, στη φύλαξη και σίτιση ασθενών.

Στις πύλες του νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι ΚΑΤ, ενώ κινητοποιήσεις έγιναν στο νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά και στο «Λαϊκό».

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Τη χρησιμοποίηση του εμβολιασμού ως εργαλείου για εκβιασμούς, απολύσεις και διώξεις κατήγγειλαν οι υγειονομικοί και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με αγωνιστικές παρεμβάσεις τους σε διοικήσεις νοσοκομείων, ενώ σήμερα Πέμπτη, προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδόθηκαν έγγραφα αναστολής εργασίας σε περισσότερους από 500 εργαζόμενους.

Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε παρέμβαση στο Νοσοκομείο της πόλης και κάλεσε τους υγειονομικούς και τον λαό της περιοχής να δώσουν τη μάχη να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με το πρόσχημα του εμβολιασμού. Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΝ καλεί σε νέα συγκέντρωση σήμερα στις 10 π.μ., στο νοσοκομείο.

Σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ. και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου ενάντια στους εκβιασμούς και τις αναστολές εργασίας καλεί για σήμερα, Πέμπτη, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας. Επίσης σε συγκέντρωση προχώρησε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ αρχικά στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια στη Διοίκηση, τονίζοντας πως τα κενά και οι ελλείψεις στο ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο θα ενταθούν και οι συνθήκες δουλειάς για το εξαντλημένο προσωπικό θα επιδεινωθούν. Σήμερα, το Σωματείο έχει προκηρύξει στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 μ., στην 7η ΥΠΕ.

Κινητοποίηση - κατάληψη στις διοικητικές υπηρεσίες έκανε χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, που σήμερα προχωράει σε νέα κινητοποίηση, με στάση εργασίας (7 π.μ. - 9 π.μ.) και συγκέντρωση στις διοικητικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας «πάγωμα» της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Η αίτηση ακύρωσης αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Οκτώβρη.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί η επίδοση εντολής αναστολής καθηκόντων, παρόλο που είναι εμβολιασμένος, στον συνδικαλιστή γιατρό Κ. Καταραχιά, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε δεχτεί συνδικαλιστική δίωξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους σήμερα με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (2022-10-20 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν την Πέμπτη για την Υγεία του λαού (2022-10-18 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια σε αναστολές, απολύσεις και το «νέο ΕΣΥ» (2021-09-22 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα ενάντια σε αναστολές, απολύσεις και το «νέο ΕΣΥ» (2021-09-21 00:00:00.0)
Αύριο η μέρα δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (2021-02-02 00:00:00.0)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων (2020-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ