Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έγκλημα παραδίδοντας την Επικουρική Ασφάλιση στους ομίλους

Η κυβέρνηση, προσηλωμένη στις επιλογές του κεφαλαίου και τις αποφάσεις της ΕΕ, ολοκληρώνει το έγκλημα που άρχισαν οι προηγούμενοι παραδίδοντας την Επικουρική Ασφάλιση στους επιχειρηματικούς ομίλους, επισήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Με κοινή στρατηγική την απαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους από τη συμμετοχή τους στην Ασφάλιση και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση, μειώνοντας έτσι παραπέρα την τιμή της εργατικής δύναμης, όλες οι κυβερνήσεις, όπως σημείωσε, έστρωσαν τον δρόμο για να έρθει η σημερινή να στείλει την Επικουρική Ασφάλιση στο εκτελεστικό απόσπασμα με την ιδιωτικοποίησή της.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα κάνει ότι έχει βγει στα κεραμίδια, ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου, πέρα από τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, έφερε στο σώμα της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης τη λεγόμενη νοητή κεφαλαιοποίηση στην Επικουρική Ασφάλιση από 1/1/2015, με τη δημιουργία ενός «ατομικού κουμπαρά» που είχε μέσα μόνο τις εισφορές των εργαζομένων.

Ο Χρ. Κατσώτης έκανε φύλλο και φτερό την κυβερνητική προπαγάνδα και τα ψέματα που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να παραπλανήσει τους νέους και παλιούς ασφαλισμένους ότι δήθεν δημιουργείται «ατομικός κουμπαράς» όπου θα κάνουν κουμάντο οι ίδιοι, ότι τα αποθεματικά των «κουμπαράδων» θα γίνουν επενδύσεις που θα φέρουν νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και άρα στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, ή ότι δεν χάνουν τίποτα οι ασφαλισμένοι γιατί το κράτος θα εγγυάται ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πάρουν λιγότερα από τις εισφορές τους αν κάτι δεν πάει καλά από το τζογάρισμα, κ.ο.κ.

Οπως ανέδειξε, από το πρώτο κιόλας άρθρο του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του νέου Ταμείου, του ΤΕΚΑ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ίδρυση επενδυτικής εταιρείας που θα τζογάρει τις εισφορές των εργαζομένων σε διάφορα χρηματιστηριακά προϊόντα. Ο ιδρώτας, δηλαδή, των εργαζομένων γίνεται κομπόδεμα για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων. Με άλλα λόγια, το νομοσχέδιο έρχεται να διασφαλίσει ένα σταθερό χρηματοδοτικό εργαλείο που θα εγγυάται τη χρηματοδότηση των επενδυτών από τις προκαθορισμένες εισφορές των εργαζομένων.

Αναφέρθηκε στη διεθνή εμπειρία τέτοιων συστημάτων, με τα εκατομμύρια των εργαζομένων που «έμειναν στον άσο» χάνοντας τις εισφορές και τους κόπους μιας ζωής. «Ο εργαζόμενος που θα του κλέβουν τις εισφορές για να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις είναι ο ίδιος που τον υποχρεώνετε να δουλεύει δεκάωρα χωρίς πρόσθετη πληρωμή σ' αυτές τις επενδύσεις, που δεν θα έχει Συλλογικές Συμβάσεις, θα ποινικοποιείτε τη συλλογική του δράση και διεκδίκηση με βάση και τον νόμο - έκτρωμα του Χατζηδάκη», τόνισε.

Ο Χρ. Κατσώτης επισήμανε ότι τα αποθεματικά των Ταμείων πάντα ήταν στα χέρια του κεφαλαίου. Με την καθοδήγηση και την εποπτεία του αστικού κράτους λεηλατήθηκαν. «Εγιναν δανεικά και αγύριστα προς τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Μετατράπηκαν σε ιδιωτικές περιουσίες. Εγιναν βιομηχανίες, καράβια, τράπεζες, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα. Οι εργαζόμενοι όμως δεν κέρδισαν τίποτα. Αυτό θα γίνει ακόμα πιο απροκάλυπτα τώρα με την παράδοσή τους στον τζόγο». «Ως ντίλερ των ασφαλιστικών εταιρειών πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ανέφερε.

Οσο για τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι εγγυάται το κράτος πως οι ασφαλισμένοι δεν θα χάσουν τίποτα σημείωσε ότι «αν είναι έτσι όμως γιατί δίνετε τη δυνατότητα επιλογής χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου στον ασφαλισμένο αφού δεν πρόκειται να χάσει;».

Ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τον λαό και τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να μην περάσει το νέο αντεργατικό έκτρωμα. Να γυρίσουν την πλάτη στα αστικά κόμματα που στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τσακίζοντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Να διεκδικήσουν την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

«Το ΚΚΕ αγωνίζεται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάσταση της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ