Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Οι απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης καθορίζουν τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό

«

Αυτός που καθορίζει τις ανατροπές στην αγορά εργασίας, στο ασφαλιστικό σύστημα είναι οι απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης που όλοι σας υπηρετείτε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Και ανέδειξε ότι γι' αυτό είναι και διαχρονική η επίθεση απέναντι στο ασφαλιστικό σύστημα, με τη μία κυβέρνηση να συνεχίζει πάνω στο αντιασφαλιστικό οικοδόμημα της άλλης, με σταθμό το τερατούργημα, τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο καταργήθηκε η κατώτερη σύνταξη, έγινε διαχωρισμός ανάμεσα στην «εθνική σύνταξη» και την ανταποδοτική, με την πρώτη να είναι πλέον στα 384 με 20 χρόνια δουλειάς και 6.000 ένσημα και τη δεύτερη ανάλογα με τη ...βιωσιμότητα των Ταμείων.

Ενώ αυτός ο νόμος έφερε και τη νοητή κεφαλαιοποίηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στα επαγγελματικά ταμεία σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και την ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αυτά για να έρθει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ να ολοκληρώσει το έγκλημα.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπενθύμισε στον υπουργό Εργασίας δημοσίευμα των «Financial Times» ότι «τα χρηματιστήρια δεν δίνουνε συντάξεις». Οπως τόνισε, στην ουσία αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να μετατρέπει τα Ταμεία σε επενδυτικές εταιρείες για να στηρίξουν τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα «δεν κάνει τίποτα άλλο από μια τεράστια αναδιανομή των συσσωρευμένων ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέδειξε και το χοντρό ψέμα της κυβέρνησης ότι τάχα ένας εργαζόμενος συντηρεί ενάμιση συνταξιούχο. «Αυτοί οι συνταξιούχοι έβαλαν τα χρήματά τους, πλήρωσαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αλλά τα χρήματα διαχρονικά το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις τα τζογάρισαν στην Τράπεζα με μηδενικά επιτόκια όταν ο πληθωρισμός ήταν 10% και 15%, τα τζογάρισαν στις χρηματαγορές και το Χρηματιστήριο το 1999 επί Σημίτη. Και τότε ο κ. Δραγασάκης έλεγε να μη βλέπουμε ως άσπρο ή μαύρο την τοποθέτηση στις χρηματαγορές των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά να επιλέξουμε τις μετοχές που θα είναι ισχυρές, των τραπεζών. Για φανταστείτε τώρα... Τα τζογάρατε στα δομημένα ομόλογα, στα κρατικά ομόλογα που "κουρεύτηκαν"».

Οσο για την πρόκληση της κυβέρνησης που εμφανίζεται ότι τάχα φροντίζει για τους νέους, οι οποίοι αλλιώς δεν θα πάρουν σύνταξη, ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που ως κυβερνήσεις διαμόρφωσαν διαδοχικά την εργασιακή ζούγκλα, με ωρομίσθιους, «ευέλικτη» και μερική απασχόληση που μετατρέπεται σε μακροχρόνια ανεργία. Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι για την εργατική τάξη, τον λαό ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα και αυτόν πρέπει να βάλει στο στόχαστρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ