Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΕΕΕΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Το εμβόλιο είναι μέσο προστασίας και όχι όπλο για απολύσεις

Παρέμβαση στο εργοτάξιο του «ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5» για να επιστρέψει εργαζόμενος στη δουλειά και να πάψουν οι εκβιασμοί

Παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο της κατασκευής του «ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5» πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) και το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, απαιτώντας την ανάκληση της απόφασης της εταιρείας «Mitsubishi» να απαγορεύσει την είσοδο στο εργοτάξιο σε εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η εταιρεία απαγόρευσε την είσοδο στο εργοτάξιο για τον εργαζόμενο, αφού πρώτα του ζήτησε την πραγματοποίηση καθημερινών PCR test (κόστος τουλάχιστον 50 ευρώ) και τον προειδοποίησε γραπτά πως εφόσον δεν εμβολιαστεί θα απολυθεί.

Σε συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας τα συνδικάτα απαίτησαν να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι απολύσεις, όπως και την επιστροφή του εργαζόμενου στην εργασία του.

Υστερα από την αποφασιστική και ανυποχώρητη στάση του εργαζόμενου και των σωματείων, η εργοδοσία πήρε πίσω τις απειλές για απόλυση και τις αξιώσεις για την πραγματοποίηση καθημερινών PCR. Ο εργαζόμενος επέστρεψε κανονικά στην εργασία του τηρώντας τα μέτρα προστασίας που ισχύουν σήμερα, όπως άλλωστε ακολουθούσε εξαρχής καθημερινά.

Τα σωματεία, σε κοινή τους ανακοίνωση, καλούν τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ανάλογα περιστατικά να τα καταγγέλλουν. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν πως τα ίδια είναι υπέρ του καθολικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και πως απαιτούν να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, να γίνονται τα τεστ δωρεάν στους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε το εμβόλιο από μέσο προστασίας της δημοσίας υγείας να γίνει όπλο στα χέρια των μεγαλοεργοδοτών για απολύσεις και για τη διαίρεση των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ