Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Εγκληματικό για τους εργαζόμενους, ένα ακόμα μεγάλο δώρο στη μεγάλη εργοδοσία

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τον νόμο - τέρας που ψήφισε για αύξηση του χρόνου απλήρωτης εργασίας, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, προσπάθεια εκτέλεσης του δικαιώματος της απεργίας, μετά από αυτό το μεγάλο δώρο στη μεγάλη εργοδοσία, που αυτό απαιτούσε τόσα χρόνια, έρχεται σήμερα προκλητικά να κάνει ένα ακόμα δώρο, και τι δώρο; Ζεστό χρήμα κατευθείαν στους επιχειρηματικούς ομίλους απ' τον ιδρώτα των νέων ανθρώπων», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Θα μαζέψετε τα λεφτά των νέων εργαζομένων, αργότερα κι άλλων, και θα τα δώσετε να τα επενδύσουν. Με ποιο δικαίωμα; Μας λέτε ότι συμφωνούν κιόλας; Γιατί τους ρωτήσατε; Ολοι αντίθετοι είναι!», πρόσθεσε, τονίζοντας πως είναι προκλητικό όλα αυτά να γίνονται στο όνομα της νέας γενιάς, που όλες οι κυβερνήσεις την καταδίκασαν στους μισθούς πείνας, στη μαύρη εργασία, σε εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα.

Εντονα στηλίτευσε την προσπάθεια ενοχοποίησης παλαιότερων γενιών, σημειώνοντας πως «είναι προκλητικό και χυδαίο να ισχυρίζεστε ότι οι νέοι πληρώνουν τις συντάξεις των παλιών! Και να κατηγορείτε ότι φταίνε αυτοί για τη χρεοκοπία και να μη λέτε τίποτα για τα τρισεκατομμύρια κέρδη που έχουν οι όμιλοι». Μάλιστα, πρόσθεσε, όλα αυτά τα λένε αυτοί που τζογάρισαν τα αποθεματικά των Ταμείων και εξανεμίστηκαν δισεκατομμύρια χρήματα των εργαζομένων.

Ο Θ. Παφίλης ανέδειξε με τη σειρά του την ευθύνη όλων των αστικών κυβερνήσεων που η μία έχτιζε πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων, με στόχο να απαλλαγεί το κεφάλαιο και το κράτος από τις ασφαλιστικές εισφορές, να γίνει ατομική υπόθεση η Ασφάλιση. Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε, κινήθηκε και ο αντιδραστικός νόμος Κατρούγκαλου. Ανέδειξε ακόμα τους κινδύνους από το τζογάρισμα των αποθεματικών, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα ασφαλιστικών εταιρειών που βάρεσαν κανόνι αφήνοντας ξεκρέμαστους τους ασφαλισμένους.

«Η γραμμή σας είναι βάρβαρη και απάνθρωπη», σημείωσε ενώ δηκτικά σχολίασε τις μελέτες και προβολές έως το 2100, λέγοντας: «Τα πράγματα δεν εξελίσσονται στην κοινωνία όπως θέλετε. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να μην έχει κρίσεις και μάλιστα μεγαλύτερες, τον συνοδεύουν όπως το καβούκι τη χελώνα. Νομίζετε θα είναι αιώνιος; Εχετε ξεχάσει την κοινωνική ανατροπή;». Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουν αυτό που τους αξίζει και μπορούν, την εξουσία, σε ένα εργατικό κράτος, με το σοσιαλισμό που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα καλύψει όλες τις ανθρώπινες ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νομοσχέδιο - κρίκος στη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία (2020-07-09 00:00:00.0)
Προνόμια και χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, «επιβαρύνοντας» την Υγεία του λαού (2019-10-16 00:00:00.0)
Νέοι μποναμάδες για το μεγάλο κεφάλαιο (2017-11-11 00:00:00.0)
Διαχρονική και δικομματική η ληστεία των Ταμείων (2010-06-23 00:00:00.0)
Στρατηγική ταύτιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην απόρριψή της (2009-01-15 00:00:00.0)
«Μεγάλη νίκη των λαϊκών δυνάμεων» (2004-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ