Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές δομές στην Αλεξανδρούπολη

Στο περιθώριο της παρουσίας του στην Αλεξανδρούπολη για τα εγκαίνια στον FSRU, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, με την οποία, επισήμως, θα επιτευχθεί η εύκολη διοχέτευση της διερχόμενης κίνησης από και προς το λιμάνι της πόλης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την πόλη της Κομοτηνής και την Εγνατία Οδό.

«Στόχος», κατά το Μαξίμου, «να αναβαθμιστούν ουσιαστικά οι υποδομές της Αλεξανδρούπολης τη στιγμή που η πόλη και ευρύτερα η Βόρεια Ελλάδα αποκτούν πολύ σημαντικότερο αποτύπωμα στον ενεργειακό και εμπορικό χάρτη. Πέραν της Περιφερειακής Οδού, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι καθώς και την κατασκευή κόμβου σύνδεσης με την Εγνατία Οδό, διευκολύνοντας τη σύνδεση της πόλης με κρίσιμες υποδομές».

Σύνδεση που κουμπώνει, βέβαια, πάνω και στα ΝΑΤΟικά σχέδια για υποδομές που να διευκολύνουν την ταχύτερη διεκπεραίωση αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων προς Βουλγαρία, Ρουμανία, και βορειότερα ακόμα, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Αλλωστε, ταυτόχρονα, προχωρά ο διαγωνισμός για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Ορμένιο και τη Βουλγαρία. Θυμίζουμε, αμερικανοΝΑΤΟικά άρματα και άλλα οχήματα και φορτία μεταφέρονται και σιδηροδρομικώς προς βορρά.

Τέλος, ο πρωθυπουργός παρέστη και στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, όπου με θράσος μίλησε για «αναπτυξιακή κοσμογονία», που τάχα συντελείται στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ