Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμούν την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Εκδηλώσεις για τα 77 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την 9η Μάη του 1945, προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 7 Μάη

  • Οι ΚΟ 2ου Διαμερίσματος Αθήνας καλούν σε εκδήλωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 8 Μάη

  • Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση στις 11 π.μ. στο δημοτικό αναψυκτήριο «Η Αρετσού» στην Καλαμαριά. Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το έργο του Μάριου Πλωρίτη «Μπρεχτ και Χίτλερ» σε θεατρικό αναλόγιο. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πορεία στους δρόμους της Καλαμαριάς.
  • Η Τομεακή Επιτροπή Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στις 11 π.μ. στο Μεσόβουνο, στο μνημείο των 3 Σοβιετικών στρατιωτών που έπεσαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι τα χωριά Μεσόβουνο και Πύργοι κατά την επιδρομή των Γερμανών ναζί και των Ελλήνων συνεργατών τους στις 23 και 24 Απρίλη 1944.
  • Η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, στις 10.30 π.μ. στη θέση Πασχάλι στο Χρισσό Φωκίδας, για τους 18 αγωνιστές κρατούμενους που εκτελέστηκαν στις 17 Απρίλη 1944 από τους ναζί.
  • Το Παράρτημα Βέροιας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 11 π.μ. στο Μνημείο του Αντάρτη στην πλατεία Ελιάς στη Βέροια.

Τη Δευτέρα 9 Μάη

  • Η ΤΕ Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στις 8 μ.μ. στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης στη Νάουσα. Επίσης, την Κυριακή 8/5 θα πραγματοποιηθεί από την ΚΝΕ ιστορικός περίπατος σε περιοχές γύρω από τη Νάουσα όπου έδρασε ο ΕΛΑΣ.
  • Οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν εκδήλωση στις 8 μ.μ. στο μνημείο του πάρκου Αλκαζάρ.
  • Το Παράρτημα Αρκαδίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 6 μ.μ. στο μνημείο στον Αγιο Νικόλα στην Τρίπολη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ