Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Κοσμογονία» για τα κέρδη των ομίλων

Σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η "αναπτυξιακή κοσμογονία" που διαφήμισε ο πρωθυπουργός από την Αλεξανδρούπολη είναι "κοσμογονία" για τα κέρδη των ομίλων της Ενέργειας και των Μεταφορών, ενώ για τον λαό σημαίνει πανάκριβο ρεύμα, τεράστιες αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αναβάθμιση των κινδύνων από τη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο του ευρωΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού».

«Στην πραγματικότητα», συνεχίζει, «ολόκληρη η περιοχή μετατρέπεται σε αναπόσπαστο κομμάτι των οξυμένων οικονομικών και στρατιωτικών ανταγωνισμών, σε πιθανό στόχο αντιποίνων». Και προσθέτει: «Είναι προκλητικά τα όσα ακούγονται περί "προστασίας του περιβάλλοντος", αφού το εν λόγω έργο (FSRU) θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στο ευαίσθητο περιβάλλον του Θρακικού Πελάγους, δίνοντας τη χαριστική βολή στους αλιείς της περιοχής, για να μεταφερθεί το πανάκριβο αμερικανικό αέριο - παραγόμενο με τη σχιστολιθική μέθοδο - που επιβαρύνει πολλαπλάσια το περιβάλλον, τόσο κατά την παραγωγή του όσο και κατά τη μεταφορά του».

«Ο λαός της περιοχής μπορεί να αποφύγει τις παλιές αλλά και τις νέες παγίδες που του στήνουν οι επίδοξοι "σωτήρες", όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. (...) Καλούμε τον λαό να ενισχύσει την πάλη του για την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, για φτηνό ρεύμα, και να παρθούν τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού από την ακρίβεια. Οι μαζικές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις - στην περιοχή μας και πανελλαδικά - δείχνουν τον δρόμο της πάλης για Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα, ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σ' αυτόν», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ