Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη

Με την εκδήλωση της Κυριακής, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αχαΐα, ενόψει της μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης της Κυριακής 8 Μάη στην πλατεία Παντοκράτορος της Πάτρας, όπου και με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 11 π.μ., θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Καθημερινά, πραγματοποιείται άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και συνοικίες στην Πάτρα και τον υπόλοιπο νομό, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στο σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, να δώσουν μαζικό μαχητικό «παρών» στη μεγάλη εκδήλωση, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης αφιερωμένης στον Νίκο Μπελογιάννη, που έζησε μέρος της ζωής του στην Πάτρα και αγωνίστηκε μαζί με τον λαό της.

Κλιμάκια του Κόμματος έχουν ήδη βρεθεί σε γειτονιές όπως τα Προσφυγικά, τα Εβραιομνήματα, το Αρχαίο Ωδείο, αλλά και στη συνοικία του Παντοκράτορα, μέρη της Ανω Πόλης, που συνδέονται με την παρουσία του κομμουνιστή ήρωα αλλά και την εκδήλωση της Κυριακής. Επίσης, συνεχίζεται το άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και κατοικίας των εργαζομένων, εντός και εκτός πόλης, με συσκέψεις και περιοδείες με σκοπό το κάλεσμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ να φτάσει σε όλο και περισσότερους.

Με βάση και τα παραπάνω, το πρόγραμμα περιοδειών και συσκέψεων για σήμερα περιλαμβάνει:

  • Στις 7 π.μ., στη ΔΕΥΑΠ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας.
  • Στις 10 π.μ., στην Ανω Πόλη, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο και την Βίβιαν Σαμούρη, συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ και αντιδήμαρχο του δήμου Πατρέων. Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συσκέψεις στις 11.30 π.μ. στο καφενείο στη διασταύρωση των οδών Γερμανού και Αγίου Δημητρίου και στη 1.30 μ.μ. στο καφενείο στη διασταύρωση των οδών Γερμανού και Μπουκαούρη.
  • Στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Μαρούδα, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
  • Στις 5.30 μ.μ. στο κέντρο του Αιγίου, με επικεφαλής τον Χρήστο Δάβουλο, μέλος του ΤΓ Αχαΐας.
  • Στις 6.30 μ.μ. στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, με επικεφαλής τον Γιάννη Αποστολόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Πλούσιες δραστηριότητες

Της εκδήλωσης της Κυριακής θα προηγηθεί πλούσια δραστηριότητα στην «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα (Αγίου Ανδρέα 112). Συγκεκριμένα, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, καθημερινά από σήμερα και έως την Παρασκευή 6 Μάη, έκθεση αφιερωμένη στη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη.

Αύριο Πέμπτη 5 Μάη, στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του 12σέλιδου αφιερώματος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα στην Πάτρα, όπου θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο. Τέλος, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ