Παρασκευή 6 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - 40ή ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Τώρα παίρνουμε τη θέση μας στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή!

Την Κυριακή 22 Μάη θα πραγματοποιηθεί η 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με εκκίνηση στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό - συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Η φετινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης είναι ενταγμένη στο Πανελλαδικό Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στις 21 και 22 Μάη, ενώ η διεξαγωγή της συμπίπτει με τη μέρα δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 40ή Μαραθώνια Πορεία και στις πρωτοβουλίες της σε όλη τη χώρα, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας σ' αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Διημέρου, απλώνονται σε όλη τη χώρα οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) πραγματοποιεί σύσκεψη φορέων σήμερα, Παρασκευή 6 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, με στόχο την από κοινού οργάνωση του Διημέρου, που θα κορυφωθεί με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στις 22 Μάη.

Στη Λάρισα η Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της ΕΕΔΥΕ) και η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ) διοργανώνουν αντιπολεμική εκδήλωση αύριο, Σάββατο 7 Μάη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στην εκδήλωση θα εκτεθούν έργα μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου, θα ακουστούν ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών και θα πλαισιωθεί από μικρό μουσικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μάη πραγματοποιεί η Γραμματεία Αρκαδίας της ΕΕΔΥΕ, από κοινού με την Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» και τους Συλλόγους Ορειβατών - Οικολόγων Αρκαδίας, Βετεράνων Αθλητών Στίβου και Δρομέων Υγείας Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, αύριο, Σάββατο 7 Μάη στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση και ομιλία στην Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ειρήνης, όπου βρίσκεται και το άγαλμά του.

Οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μάη, με τον 4ο Ημιμαραθώνιο (21 χλμ.) Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ