Παρασκευή 6 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Ζητείται να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες

Με υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών, η οικογένεια του 23χρονου στρατιώτη Κυριάκου Ευαγγελάτου που στις 20/2/21 σε διάρκεια άδειας έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα και αυτοκτόνησε, ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης, την αναζήτηση μαρτύρων, εγγράφων και συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία θα συνεισφέρουν στην αναζήτηση της αλήθειας και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των υπευθύνων.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, αλλά και με την έκθεση του τεχνικού συμβούλου ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα αυτοχειρίας εξαιτίας bullying και καψονιών που δεχόταν στο στρατό, ενώ ο πατέρας του νεαρού έχει ζητήσει από στρατιώτες και αστυνομικούς να καταγγείλουν τα όσα γνωρίζουν για το τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΤΧ Πατρών ή όπου αλλού, να διερευνηθεί γιατί υποχρεώθηκε να κάνει υπηρεσίες και να φέρει όπλο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ιατρική γνωμάτευση για την αποφυγή τους.

Να σημειωθεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει δύο Ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα. Επίσης έγιναν παρεμβάσεις στο στρατόπεδο στην Πάτρα από τις δυνάμεις του Κόμματος, για να διερευνηθούν οι αιτίες που οδήγησαν τον νέο στο απονενοημένο διάβημα. Εξαρχής έχει τονίσει την ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες και να ληφθούν μέτρα ενάντια στους υπαίτιους.

Σε χτεσινή ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, καθώς και της ΕΔΕ του Γενικού Επιτελείου Στρατού σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του στρατιώτη, οι δικηγόροι της οικογένειας Κ. Παπαδάκης και Μ. Παπαχρήστου αναφέρουν ότι από την αξιολόγηση και μελέτη του υλικού της δικογραφίας από τους ίδιους και την τεχνική σύμβουλο ψυχίατρο της οικογένειας προέκυψε ότι η αυτοκτονία «αποτέλεσε συμπεριφορά υπαγορευμένη από έντονη ψυχολογική διαταραχή που προκλήθηκε από ψυχολογική βία, καψόνια και τιμωρίες στις μονάδες που υπηρέτησε, τόσο στον Εβρο, όπου μάλιστα αναγκάστηκε να πάρει αναβολή και αφού είχε διαγνωστεί διαταραχή προσαρμογής με αγχώδες συναίσθημα, όσο και μετά την εκ νέου παρουσίασή του στη Θήβα και αργότερα στην Πάτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ