Παρασκευή 6 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτες και επικίνδυνες η «μαύρη λίστα» και η κατάφωρη στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ από ουκρανική ιστοσελίδα

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εξωτερικών

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης σχετικά με την απαράδεκτη και επικίνδυνη «μαύρη λίστα» της ουκρανικής ιστοσελίδας «myrotvorets» και τη στοχοποίηση Ελλήνων κομμουνιστών.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «την απαράδεκτη και επικίνδυνη στοχοποίηση Ελλήνων κομμουνιστών υποθάλπει το ουκρανικό κράτος. Τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία τριών στελεχών του Κόμματος, του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής, του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, πρώην ευρωβουλευτή, και του Γιώργου Μαγγανά, στελέχους του ΚΚΕ, βρίσκονται αναρτημένα σε "μαύρη λίστα" στο διαδίκτυο, η οποία ισχυρίζεται ότι προβάλλει τα στοιχεία "εχθρών της Ουκρανίας" και συνεργατών "τρομοκρατικών οργανώσεων", "μισθοφόρων" κ.λπ.

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο λειτουργεί ιστοσελίδα επονομαζόμενη myrotvorets.center που δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων (ονοματεπώνυμο, φωτογραφία, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) που έχουν χαρακτηριστεί είτε από το ουκρανικό κράτος είτε από τους διαχειριστές "εχθροί της Ουκρανίας", συνεργάτες "τρομοκρατικών οργανώσεων" κ.ά.».

Υπογραμμίζεται πως «η υπόθεση ξεκινάει από την ίδια την ουκρανική κυβέρνηση, που έχει χαρακτηρίσει τους τρεις Ελληνες κομμουνιστές "ανεπιθύμητα πρόσωπα", επειδή βρέθηκαν παλιότερα στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό και στους εκεί διωκόμενους κομμουνιστές (...) Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά συμβαίνουν στην Ουκρανία, όπου από το 2015 το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει τεθεί εκτός νόμου, κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές διώκονται, ενώ πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η αναίτια σύλληψη και φυλάκιση του Γραμματέα και άλλων στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας. Παράλληλα, πρόσφατα, η κυβέρνηση της Ουκρανίας έθεσε εκτός νόμου επιπλέον 11 κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στη συνέχεια αναφέρονται μια σειρά στοιχείων από τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας όσο και αποσπάσματα από δημοσιεύματα και εκθέσεις που καταδεικνύουν ότι «η συγκεκριμένη λίστα και η συμπερίληψη σ' αυτήν Ελλήνων κομμουνιστών είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη».

Με βάση αυτά ερωτάται ο υπουργός Εξωτερικών «πώς τοποθετείται και τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της "μαύρης λίστας" και την κατάφωρη στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ