Παρασκευή 3 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόσμημα υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και τιμής για το χωριό μας

Στη Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία της σ. Ελένης

Μετά την τελετή αποχαιρετισμού, χτες το πρωί στην Ηλιούπολη Αττικής, ακολούθησε το μεσημέρι η πολιτική κηδεία της συντρόφισσας Ελένης στον προαύλιο χώρο του κοιμητηρίου του χωριού Φιλιαδώνα (Χιλιαδού) Δομοκού, ιδιαίτερή της πατρίδα, όπου μέσα σε κλίμα συγκίνησης την αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι και συγχωριανοί.

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια αποχαιρέτησαν την Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα τα παιδιά της, Μίλτος και Κώστας, τα ανίψια και τα εγγόνια της, οι συγχωριανοί της από την Φιλιαδώνα, ανάμεσά τους ο Στάθης Καρπέτας, συγκρατούμενος στο ίδιο κελί με τον σύζυγο της Ελένης, Μπάμπη Γκολέμα, και τον Γιώργη Μωραΐτη.

Στις διώξεις που γνώρισε η οικογένεια της Ελένης Βούλγαρη και η ίδια στη συνέχεια, στην αλύγιστη στάση που κράτησε και την πίστη της στα ιδανικά του σοσιαλισμού μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της, αναφέρθηκε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στον επικήδειο λόγο.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση που έχουμε όλοι, σύντροφοι, φίλοι, συγχωριανοί, για την απώλεια της συντρόφισσας Ελένης, ιδιαίτερα τούτη την ώρα, λίγο πριν την αγκαλιάσει η γη της Χιλιαδούς, κάνοντας πράξη τη δική της επιθυμία να ταφεί στον τόπο που γεννήθηκε. Αποχαιρετάμε μία σημαντική προσωπικότητα, μια αγωνίστρια, Κομμουνίστρια με όλη τη σημασία που περικλείει αυτός ο τίτλος, τίτλο που κατέκτησε στο πεδίο των αγώνων όλα τα χρόνια της ζωής της και που τον τίμησε μέχρι την τελευταία της πνοή. (...) Συντρόφισσα Ελένη, για μας τους Χιλιαδιώτες ήσουνα και θα είσαι σύμβολο, θα παραμείνεις ένα κόσμημα υπερηφάνειας αξιοπρέπειας και τιμής για το χωριό μας, που χάρη σε σένα έγινε γνωστό στα πέρατα της οικουμένης. Συντρόφισσα, είμαστε υπερήφανοι για σένα και για τη συνολική στάση ζωής, που αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας, για όλους εμάς που θέλουμε όπως και εσύ έναν κόσμο της ισότητας, της δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θέλουμε να χτίσουμε έναν κόσμο που θα βασιλεύει η Ειρήνη και η ανθρωπιά, έναν σοσιαλιστικό κόσμο, και γι' αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Εκ μέρους όλων των συντρόφων, φίλων και συγχωριανών, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια της σ. Ελένης. Θα μείνει για πάντα στο μυαλό και στη σκέψη μας».


Η τελετή ολοκληρώθηκε με την Κατερίνα Τσέλιου, στέλεχος του ΚΚΕ, να απαγγέλλει το ποίημα της Μαργαρίτας Φρονιμάδη - Ματάτση «Αλκυονίδες».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ