Παρασκευή 3 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και διαφήμιση του αντιλαϊκού έργου

Eurokinissi

Την κατασκευή νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο νησί (καθώς και σε Ψέριμο και Αστυπάλαια), χωρίς βέβαια να δώσει κάποια διασφάλιση ότι θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό να το λειτουργήσει. Αλλωστε, αναφερόμενη στο θέμα της στελέχωσης των υποδομών Υγείας του νησιού, η αναπ. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είπε ότι «έχουμε συνεννοηθεί με το ΥΠΟΙΚ για τους καλοκαιρινούς μήνες, οι άνθρωποι που θα έρχονται εδώ θα παίρνουν ένα έξτρα αφορολόγητο ποσό. Αρα έχουμε ένα σημαντικό κίνητρο να έρχονται άνθρωποι από κεντρικά νοσοκομεία που έχουν λιγότερη κίνηση το καλοκαίρι, και αυτούς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει έξτρα προσωπικό». Δηλαδή, σχεδιάζουν «μπαλώματα» που για να τους βγουν θα πρέπει να αποσύρουν προσωπικό από τα έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έδινε το ...όραμά του για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, στοχεύοντας «το μεν κράτος να καλύπτει τις βασικές δημόσιες υποχρεώσεις του ως προς την παροχή υπηρεσιών Υγείας σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και ο ιδιωτικός τομέας, γύρω από τις κρατικές υπηρεσίες, να μπορεί να αναπτύξει ένα πλέγμα υπηρεσιών, αλλά να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και δημόσιος και ιδιωτικός τομέας πιο έξυπνα, έτσι ώστε και εμείς να παρέχουμε υπηρεσίες για τις οποίες ενδεχομένως να μπορούμε να αμειβόμαστε και αντιστρόφως, βέβαια», είπε.

Σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό, ο πρωθυπουργός με θράσος υποστήριξε ότι η τάχα επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας αναβάθμισε περαιτέρω τη χώρα μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όταν ο ιός κάνει «πάρτι» στους χώρους εργασίας και τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, αφού αναφέρθηκε στην «άνοδο του τουρισμού» φέτος, προέτρεψε τους μπίζνεσμεν να δώσουν «ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», την ώρα που όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, όπως διαμορφώθηκε διαδοχικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τους έχει λύσει τα χέρια να διευρύνουν τον εργασιακό μεσαίωνα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού, επιχαίροντας ότι «το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε», καθώς η κυβέρνηση «φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της», με όργιο καταστολής στη συνοριογραμμή.

Στην Ψέριμο έκανε αναφορά στο σύστημα της τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται στο νησί, ενώ αργότερα το απόγευμα πήγε στην Αστυπάλαια, όπου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου ηλεκτροκίνησης και πράσινης Ενέργειας που «τρέχει» στο νησί, ως οδηγός και για άλλα μέρη της Ελλάδας, διευρύνοντας τα πεδία κερδοφορίας για τα αρπακτικά του κλάδου, την ώρα που θεριεύει η ενεργειακή φτώχεια για τον λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ