Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
«Οι ναζί στη φυλακή» απαίτησε η μεγάλη συγκέντρωση

Δυναμικό και το φοιτητικό μπλοκ
Δυναμικό και το φοιτητικό μπλοκ
Την απαίτησή τους «να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» διαδήλωσαν, με μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών χτες το πρωί, εργαζόμενοι, νεολαία, επαγγελματίες, συνταξιούχοι. Με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς βρέθηκαν ξανά στο ίδιο σημείο, όπου πριν ενάμιση περίπου χρόνο είχαν διαδηλώσει για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Δίπλα στο παλλαϊκό αίτημα να μην πέσουν οι ναζί στα μαλακά, τα σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι άλλοι φορείς ξεκαθάρισαν πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά. Για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση, μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν προκηρύξει στάση εργασίας.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», «Μια απόφαση υπάρχει: Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή», ήταν το μήνυμα που έστειλαν με τα πανό και τα συνθήματά τους δεκάδες συνδικάτα. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, ανοίγοντας τα πανό τους μπροστά από το κτίριο των δικαστηρίων. «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!», έγραφε το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ την παραδειγματική τιμωρία των ναζί χρυσαυγιτών απαίτησε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας έδωσε το «παρών»
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας έδωσε το «παρών»
Σχετικά με το αίτημα των συνηγόρων των καταδικασμένων χρυσαυγιτών για αναβολή της δίκης, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. «Οσες αναβολές και να πάρουν, όπου και να κρυφτούν, θα τους βρούμε και δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», υπογράμμισε. Υπενθύμισε την πείρα των εργαζομένων στον Πειραιά, που έχουν βρει τους φασίστες απέναντί τους, είτε ως ρουφιάνους, είτε ως μπράβους της εργοδοσίας και ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται.

Στην παρέμβασή του κατήγγειλε την επίθεση που δέχτηκαν οι 8 συλληφθέντες αγωνιστές που δικάζονται στη Θεσσαλονίκη, από τους αστυνομικούς που είχαν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίας. «Καμία τρομοκρατία δεν θα περάσει στους εργαζόμενους οι οποίοι παλεύουν έτσι ώστε η χώρα μας να μην εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο, να μην επιλέξουμε ληστή, να μην επιλέξουμε φονιά», ξεκαθάρισε.

Κλείνοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να συναντηθούν ξανά στους αγώνες του επόμενου διαστήματος αλλά και στις εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ, που φιλοξενούνται στην περιοχή του Πειραιά το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα, χαιρετισμούς στην κινητοποίηση είχαν απευθύνει συνδικαλιστές από σωματεία και Ομοσπονδίες. «Ενα είναι το σίγουρο, ανεξάρτητα από την απόφαση των δικαστηρίων: Οι φασίστες, η ιδεολογία τους, έχουν καταδικαστεί μέσα στους χώρους δουλειάς», τόνισε μιλώντας στην κινητοποίηση ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Στην κατεύθυνση αυτή, διαβεβαίωσε πως το Συνδικάτο θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια το εργατικό κίνημα να ανασυνταχθεί, να δυναμώσει και να μπορέσει τελικά να βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.


«Σήμερα είμαστε πάλι εδώ οι οικοδόμοι, αλλά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, νεολαίοι, κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, για να βροντοφωνάξουμε να μην βγουν ποτέ οι χρυσαυγίτες από εκεί που ανήκουν, από τη φυλακή», είπε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. «Δυναμώνουμε τον αγώνα το επόμενο διάστημα για να μην πατήσουν το πόδι τους ποτέ και πουθενά», πρόσθεσε. Σε δυνάμωμα του αγώνα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς ενάντια στον φασισμό κάλεσε ο Θανάσης Φωτόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου.

«Πριν ενάμιση χρόνο πανηγυρίσαμε την απόφαση ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και σήμερα είμαστε πάλι εδώ, για να απαιτήσουμε να μπουν ακόμα πιο βαθιά μέσα στη φυλακή», σημείωσε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν ξεχνούν όσους ήθελαν μια πιο «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, όσους στήριξαν και χρηματοδότησαν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Χαιρετισμό εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου απηύθυνε η Γεωργία Τσαγκάρη. «Ξέρουμε πολύ καλά ότι τους θρέφει και τους γεννά το συγκεκριμένο σύστημα, ότι τους αξιοποιεί ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Εξω οι φασίστες από τις σχολές μας», τόνισε.

Από τη χτεσινή λαϊκή κινητοποίηση έξω από το Εφετείο
Από τη χτεσινή λαϊκή κινητοποίηση έξω από το Εφετείο
«Με την παρουσία μας εδώ δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να μπουν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή», είπε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Μεταφέροντας την πείρα των εργαζομένων του κλάδου, υπενθύμισε ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες αξιοποίησαν τους φασίστες για να παίρνουν μαζί τους αντιλαϊκές αποφάσεις, για να στρέφονται ενάντια στους αγώνες που εκδηλώνονταν σε αμαξοστάσια και άλλες υπηρεσίες. Στην κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν έχει τελειώσει, αλλά συνεχίζεται.



Οι βουλευτές του ΚΚΕ στο πλευρό των γονιών του δολοφονημένου Π. Φύσσα

Eurokinissi

Οι βουλευτές του ΚΚΕ στο πλευρό των γονιών του δολοφονημένου Π. Φύσσα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ